≫ 

Novi teroristički napad: Bombaš samoubica razneo se u vojnoj bazi u Somaliji, ima poginulih (FOTO)

- Oružani bombaš samoubica imao je eksplozivnu jaknu. Ušao je u kamp za obuku i razneo se nakon što je zapucao na vojnike - rekao je policajac

  • 0

Bombaš samoubica se razneo u vojnoj bazi u SomalijiPrema prvim informacijama poginulo je najmanje 5 osoba, dok je 15 ranjeno.

Incident se dogodio u Vadajir distriktu u Mogadišu.

- Oružani bombaš samoubica imao je eksplozivnu jaknu. Ušao je u kamp za obuku i razneo se nakon što je zapucao na vojnike - rekao je policajac za Rojters.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Prema najnovijim informacijama pretpostavlja se da se bombaš samoubica predstavio kao vojnik i da je tako uspeo da prođe kapiju vojnog kampa.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

- Bombaš-samoubica prerušen kao pripadnik vojske uspeo je da uđe u kamp za obuku... nekoliko vojnika je poginulo, a ima i povređenih, ali za sada ne zmano tačan broj - izjavio je za AFP potpukovinik Mohamed Abdirahaman.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Odgovornost za napad preuzela je islamska ekstremistička organizacija Al Šabab.

Ovo je samo jedan u nizu bombaških napada koji su pogodili Somaliju u poslednja dva dana.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Da podsetimo, jedan zvaničnik vlade Somalije poginuo je danas u eksploziji bombe podmetnutoj pod njegov automobil u prestonici Mogadišu, saopštili su zvaničnici.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Juče se takođe u blizini vojne baze dogodila eksplozija i tada je poginulo najmanje 13 osoba, a minibus koji je prevozio civile potpuno je uništen, saopštila je vojska Somalije i dodala da su meta napada bili vojni zvaničnici koji su u tom trenutku napuštali vojnu bazu, prenose agencije.

Kako se navodi, bomba je bila podmetnuta u kolima u blizini baze, a novi vojni komandir koji je napuštao bazu nakon preuzimanja funkcije, preživeo je napad, prenosi AP.

Poginulo je najmanje pet vojnika i osam civila koji su se nalazili u minibusu, a odgovornost za napad preuzela je islamska ekstremistička organizacija Al Šabab, prenosi Rojters.

Daljinac baner

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA