Danas je dan braće i sestara: Zagrlite svoje najbliže i nikom ne dajte da vas rastavi

Jedan dan u godini posvećen je odnosima između braće i sestara, kao najtrajnijim i najvažnijim odnosima u životu svake osobe

  • 1
natalitet Srbija, deca, stanovništvo, porodica Foto-ilustracija: Telegraf, clipartkid.com

Proslava povodom obeležavanja Dana braće i sestara održana je danas u organizaciji Centra za porodični smeštaj i usvojenje u Beogradu, saopšteno je iz Ministarstva za rad.

Cela porodica Novaković iz Beograda prešla u islam! Sinčići dobili imena Esad i Hamza, a onda je usledilo šerijatsko venčanje (FOTO)

Proslavi je prisustvovao i državni sekretar u Ministarstvu za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Vladimir Ilić, a Centar drugi put zaredom organizuje druženje za braću i sestre na hraniteljstvu i njihove hranitelje.

Ideja proslave je da jedan dan u godini postane tradicionalno posvećen odnosima između braće i sestara, kao najtrajnijim i najvažnijim odnosima u životu svake osobe.

Srbija je jedna od najuspešnijih zemalja kada je hraniteljstvo u pitanju - u 2016. godini u ustanove je smešteno 762 dece, dok je u hraniteljskim porodicama zbrinuto 5.303 mališana.

Ako i vi imate brata ili sestru, zagrlite ih danas, jer ovo je vaš dan i ne dajte nikom da ga pokvari.

Daljinac baner

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Caca

    10. april 2017 | 15:44

    Mozda je danas dan brace i sestara ali svaki dan je dan moje sestre i mene!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA