Osumnjičeni vozač kamiona smrti priznao krivicu

Kako se navodi, osumnjičeni je tražio stalni boravak u Švedskoj, ali je bio odbijen, zbog čega su ga vlasti tražile zbog deportacije

  • 6

Rahmat Akilov, osumnjičeni da je kamionom naleteo na masu ljudi u centru Stokholma kada je poginulo četvoro ljudi, a 15 povređeno, priznao je da je počinio krivično delo terorizma, rekao je danas njegov advokat Džon Erikson.

On je osumnjičen za stravični napad u Stokholmu: Građevinac i otac četvoro dece, krio se od vlasti (VIDEO)

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

- Njegova pozicija je da priznaje krivično delo terorizma i prihvata pritvor zbog toga - rekao je Erikson na ročištu na kojem sud treba da odluči da li osumnjičeni treba da ostane u pritvoru, prenosi Rojters.

Švedska policija je ranije identifikovala osumnjičenog kao 39-ogodišnjeg muškarca iz Uzbekistana. Iz policije su naveli da je on bio poznat po tome što je pokazivao simpatije prema ekstremističkim organizacijama, uključujući i Islamsku državu.

Foto: Tanjug/TT News Agency via AP Foto: Tanjug/TT News Agency via AP

Kako se navodi, osumnjičeni je tražio stalni boravak u Švedskoj, ali je bio odbijen, zbog čega su ga vlasti tražile zbog deportacije, prenosi Rojters.

Daljinac baner

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Gane

    11. april 2017 | 14:31

    Evo sad je dobio stalni boravak.

  • Свети светац Светомир

    11. april 2017 | 12:59

    И овај, као и сви пре њега, био познат.Па докле више са тим познатим? Полиција их зна и тетоши.Држава их храни ,облачи,запошљава а они пуни мржње,беса.Накарадна им религија,васпитање,душа.

  • Ja

    11. april 2017 | 11:49

    I da je dobio papire isto bi uradio! Kad u nekom lezi ubica,samo je pitanje dana.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA