Na Beloj kući se vijori zastava iz Kine!

Zakon kojim se američka vlada želi obavezati da kupuje samo zastave proizvedene u Americi napisan je i ušao u proizvodnju nakon što je vašingtonska administracija kupila u Kini zastave u vrednosti od 3,6 miliona dolara

  • 1

Pojedini američki zakonodavci izabrali su jučerašnji dan - Dan nezavisnosti - da bi pozvali Kongres Sjedinjenih Država da napokon izglasa zakon koji će obavezati vladu da zastave, koje će se vijoriti na državnim institucijama, moraju da budu proizvedene u SAD.

Takozvani "Sve-američki zakon o zastavi" - već odobren u Senatu - napisan je i ušao u proceduru, kao odgovor na uvoz zastava iz Kine u vrednosti od 3,6 miliona dolara, i nije jasno iz kog razloga ni posle dve godine od senatskog "da" nije došao pred kongresmene.

- Trebalo bi da uradimo sve što je u našoj moći da zaposlimo Amerikance, posebno kada se radi o najdragocenijem nacionalnom simbolu, američkoj zastavi - rekao je juče demokratski senator iz Ohaja Šerod Braun, u čijoj se saveznoj državi i proizvode američke zastave.

Njegov kolega iz Donjeg doma Kongresa, republikanac Brus Brejli, takođe smatra da je vreme da se reaguje.

Trenutno, zakon dozvoljava američkoj vladi da kupuje samo zastave koje sadrže minimum 50 odsto domaćih materijala. Jedan drugi zakon - "Zakon o pravoj američkoj zastavi", koji je takođe ušao u kongresnu proceduru - potpuno zabranjuje uvoz američkih zastava iz inostranstva.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • strikla

    5. jul 2012 | 19:56

    Da i naprave za vatromet su 100% iz Kine kojima se slavi nezavisnost USA a povecava dug prema, ili zavisnost, Kini!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA