Gradonačelnik Novog Sada ugostio zaštitnike prava potrošača

U jednoipočasovnom konstruktivnom razgovoru razmatrani su pitanja i problemi vezani za otplatu ugovorene naknade za uređivanje građevinskog zemljišta za objekte izgrađene bez dozvole za izgradnju na 240 mesečnih rata

  • 0

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević sa saradnicima je juče primio delegaciju Udruženja za zaštitu prava potrošača “Prosperitet”- Novi Sad, koju je predvodio predsednik udruženja Radomir Ćirilović.

Skandalozan snimak sa ulične kamere u Novom Sadu: Baba ukrala torbu dok je šetala sa unukom (VIDEO)

Ovom, za novosadske potrošače, veoma važnom sastanku prisustvovali su; član Gradskog veća za komunalne poslove, Vladimir Stojković, v.d. načelnika Gradske uprave za građevinsko zemljište i investicije Slobodan Knežević, direktor JKP “Informatika” Novi Sad, Nenad Barac i pomoćnik direktora za pravna pitanja, Svetlana Sudžum.

U jednoipočasovnom konstruktivnom razgovoru razmatrani su pitanja i problemi vezani za otplatu ugovorene naknade za uređivanje građevinskog zemljišta za objekte izgrađene bez dozvole za izgradnju na 240 mesečnih rata, definisano ugovorom investitora individualnih stambenih objekata sa bivšim JP „Zavod za izgradnju grada“ Novi Sad, kao i način rešavanja nagomilanih problema u vezi objedinjene naplate komunalnih usluga i neblagovremenih plaćanja dužnika – fizičkih lica putem JKP “Informatika” Novi Sad.

Gradonačelnik Vučević je veoma ozbiljno i temeljno pristupio i sa uvažavanjem uzeo u razmatranje inicijativu i predlog “Prosperiteta”, što je rezultiralo dogovorom da se ponovo održi isti sastanak 24.04.2017.godine u 9 časova, s tim da do tada stručna služba Grada mora da obradi zahteve udruženja i da izađe sa konkretnim predlozima za konačno rešavanje tretiranih pitanja.

Osim navedenih tema otvorena su i druga važna pitanja koja će se ubuduće na ovom nivou razmatrati i ažurirati. To znači da se može očekivati uspostavljanje sistema dobre prakse na relaciji Udruženja za zaštitu prava potrošača “Prosperitet”- Novi Sad i novosadske lokalne samouprave, a za ime i račun potrošača, odnosno poreskih obveznika.

Daljinac baner

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA