Otvoreno 10 novih radnih mesta: Inženjeri, proslavite Uskrs, pa od utorka na posao!

U planu grupacije je da u Srbiji otvori nove pogone za proizvode, koji se sada prave u Austriji ili Nemačkoj

  • 3

Siva ekonomija, visoki porezi i doprinosi na zarade, kao i problem nedostatka kvalifikovane radne snage, samo su deo problema koji su predsedniku PKS, Marku Čadežu, juče predstavili privrednici Severnobačkog regiona, koji ostvaruje suficit u spoljnotrgovinskoj razmeni, prenose Novosti.

Finska ima 100.000 slobodnih radnih mesta i to je najveći problem u državi!

Čadež je obišao proizvodni pogon kompanije "ATB Sever" Subotica, koja posluje u sistemu "Volong" iz Kine. Predsednik PKS-a je izjavio da je "ATB" primer kompanije, koja uspešno radi i u koju će posle Uskrsa biti zaposleno 10 mladih inženjera, kao i da je u planu grupacije da u Srbiji otvori nove pogone za proizvode, koji se sada prave u Austriji ili Nemačkoj.

Voling grupacija je prepoznala da Subotica ima veliki razvojni potencijal, a da "ATB Sever" pored 800 zaposlenih ima još i oko 500 kooperanata.

Čadež je naglasio da je "RPK Subotica", odnosno privreda regiona primer ostalima u Srbiji, jer je ukupna spoljnotrgovinska razmena oko dve milijarde dolara i da je to jedini region, gde je izvoz veći od izvoza.

Prema njegovim rečima, evidentno je da polako dolazi do gubitka kvalifikovane radne snage, zbog migracija ka EU i zbog neadekvatnog obrazovnog školskog sistema.

U "ATB Severu" trenutno je zaposleno 420 radnika, a u fabrici mašinske opreme za rudarstvo i energetiku "ATB FOD d.o.o." u Boru još 225 radnika i da zajedno posluju u sistemu "Volonga", koji pravi godišnji promet od oko 25 miliona evra.

Daljinac baner

(Telegraf.rs/Večernje novosti)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA