≫ 

Za vikend nikad jača saobraćajna kontrola na ulicama: Posebnu pažnju će obraćati na ove 3 stvari!

Iskustvo iz prethodnih godina govori da je veći broj vozila tokom praznika nego u redovnim okolnostima

  • 1

Pred predstojeće Uskršnje praznike očekuju se veće gužve na putevima, zbog čega će saobraćajna policija sprovoditi dodatne kontrole, rekao je  Aleksandar Radenković iz Uprave saobraćajne policije.

Carina objavila koliko novca smete da prenesete preko granice tokom praznika: Gastarbajterima je ovo najbitnija informacija

Radenković je, gostujući u Dnevniku Radio televizije Srbije, naglasio da iskustvo iz prethodnih godina govori da je veći broj vozila tokom praznika nego u redovnim okolnostima.

– Očekuju se velike gužve i na putevima i na graničnim prelazima – napominje Radenković.

Ističe da će biti kontrolisana alkoholisanost vozača, ali i brzina i bezbednost dece u vožnji, kao i da će biti aktivan maksimalan broj radara i presretača.

Ukazao je da analize pokazuju da mart, april i maj nisu najrizičniji meseci što se saobraćaja tiče, ali da treba obratiti pažnju tokom praznika zbog većih gužvi na putevima. Kada je reč o statistici, Radenković navodi da je od početka godine primetno blago pogoršanje.

– Samo za poslednja dva vikenda sedam osoba je poginulo – napomenuo je Radenković.

Smatra da su najugroženiji u ovom trenutku vozači motora, jer je početak sezone i apeluje na njih da vode računa o brzini vožnje i da nose zaštitnu opremu. Istakao je da je od početka godine 126 osoba stradalo u saobraćajnim nesrećama, kao i da je to identično istom periodu prošle godine.

– Ono što je dobro broj povređenih osoba manji je za 20 odsto – zaključio je Radenković.

Daljinac baner

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA