≫ 

Zbog njenih fotki i luksuza zavidi joj ceo Novi Sad: Život prelepe Tijane (27) koja živi na ekskluzivnom brodu (FOTO)

- Brod je stalno živ, neprestano sve vrvi od turista i zaposlenog osoblja, i prilagođavanje na takav način život je sam po sebi veliki izazov - kaže Tijana

  • 74

Prelepa Tijana Arsić (27) iz Novog Sada proteklu godinu živela je na pučini i u lukama nekih dalekih zemalja. Monotonoj i jednoličnoj svakodnevici odlučno je okrenula leđa, da bi je zamenila dinamikom, luksuzom i neizvesnošću koje rad na prekookeanskom kruzeru donosi.

 

Sretko iz Bele Crkve je heroj luksuznog kruzera: Žena je počela da se davi, a ja sam joj otvorio usta (FOTO)

 

Do sada je odradila dva ugovora od po šest meseci, pa kaže da je taj posao relativno nov za nju, iako joj se često čini da traje mnogo duže.

 

Foto: Privatna arhiva

Foto: Privatna arhiva

 

- Osnovni razlog zbog kog sam otišla na brod bila je moja dugogodišnja želja da proputujem svet. I zaista mislim da nema boljeg načina od ovog da se za kratko vreme obiđe toliki broj gradova i zemalja. To je zaista jedan poseban svet - objašnjava nam Tijana.

 

Foto: Privatna arhiva

Foto: Privatna arhiva

 

Ljudi koji rade i žive na brodu, većinu vremena provode negde nasred okeana, među pripadnicima različitih nacionalnosti.

 

Foto: Privatna arhiva

Foto: Privatna arhiva

 

- Zapravo se sve čini kao jedan svet u malom. Brod je stalno živ, neprestano sve vrvi od turista i zaposlenog osoblja, i prilagođavanje na takav način život je sam po sebi veliki izazov - kaže atraktivna Novosađanka.

 

Foto: Privatna arhiva

Foto: Privatna arhiva

 

Uobičajeno je da putovanja traju oko nedelju dana, a Tijana nikako ne može da se navikne na uzburkano more i jake talase. Na posao se, međutim, brzo navikla.

 

Foto: Privatna arhiva

Foto: Privatna arhiva

 

- Ja sam nešto poput bebisiterke na brodu. Radim sa decom u kampu, čuvam ih i imam čitav program raznoraznih aktivnosti namenjenih različitim uzrastima kojima ih animiram. Imajući u vidu da zadržati njihovu pažnju duži vremenski period može biti izuzeto zahtevno i zamorno, moj radni dan je najčešće vrlo intenzivan i iznurujuć.

 

Foto: Privatna arhiva

Foto: Privatna arhiva

 

Ipak, najbolje na poslu na brodu su trenuci kada nije na brodu.

 

Foto: Privatna arhiva

Foto: Privatna arhiva

 

- Kada je brod u luci, poput drugih turista, i mi možemo da odemo u obilazak i šetnju. Boravak na tim plažama i ulicama je nešto što ću dugo pamtiti. Čini mi se da ne mogu da se setim svih mesta koje sam zahvaljujući ovom poslu posetila i videla, ali Aruba je za mene nešto posebno. Prelepo je mesto, i iskreno se nadam da ću mati prilike da ga ponovo posetim - kaže Tijana.

 

Foto: Privatna arhiva

Foto: Privatna arhiva

 

A kada je na brodu, ima svoje omiljeno mesto na kom provodu najviše slobodnog vremena.

 

- Često odem u teretanu, ali kabina mi je definitivno omiljeno mesto jer tu mogu da pobegnem od konstantnog haosa koji vlada na palubama, da se odmaram i opuštam - priznaje Novosađanka.

 

Foto: Privatna arhiva

Foto: Privatna arhiva

 

Često je hvata nostalgija jer, kako kaže, nije lako biti odvojen od porodice, prijatelja i svega poznatog tako dugo.

 

Foto: Privatna arhiva

Foto: Privatna arhiva

 

- Nekako nalazim načine da izađem na kraj sa tim, naročito zahvaljujući drugarici sa kojom živim i radim, a koja je takođe iz Srbije. A pored toga, pomislim na sve lepe stvari koje mi je ova odluka i ovaj posao doneo, i bude mi lakše - objašnjava Tijana.

 

Foto: Privatna arhiva

Foto: Privatna arhiva

 

Dodaje i da je život na brodu dosta promenio, iako toga nije bila svesna u početku.

 

- Primetila sam da sada više cenim slobodno vreme koje imam, i slobodu generalno, jer na brodu ima ogroman broj raznoraznih pravila koje ne smeš da prekršiš, a koja te istinski sputavaju.

 

Daljinac baner

 

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Kraljina

    12. april 2017 | 22:21

    Tijana hoces li da se udas za mene? Imam vilu u Malom Mokrom Lugu,stado ovaca i krava,ziveces kao kraljica ;)

  • Bartender

    12. april 2017 | 23:24

    Sitni detalji kratkog predaha...realnost je mnogo drugačija...radi po 72 sata nedeljno i nema stajanja... Dao 5 god. zivota kruzerima i i dalje su mi u lepom secanju koliko god bili modern day slavery!

  • Nadalina

    12. april 2017 | 20:28

    Tijana je bre ribetina,uvek je znala da uživa u životu i da sija kao sunce! Drugarcina,veliki genije ! Pozdrav za njenu cvecaru "Djurdjevak" i njene divne roditelje:)

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA