≫ 

Petoro srpske dece živi u bedi: Samohrani otac ih jedva izdržava, ali se cela Srbija ujedinjuje da im pomogne pred Vaskrs (FOTO)

Život porodice Milovanović iz sela Ljubinić kraj Obrenovca je ispod granice humanog, a da bi im normalan život bio omogućen, kao i mogućnost da sami privređuju i obrađuju zemlju koju poseduju, potrebno je skupiti 5.000 evra

  • 21

Porodica Milovanović iz sela Ljubinić pokraj Obrenovca živi ispod svake granice humanog. Čak petoro dece, o kojoj brine samohrani otac Saša, jer majka više ne živi sa njima, preživljava zahvaljujući njegovim retkim primanjima, obrađivanju baštice i držanja malo kokošaka.

Jelena (11), Milica (10), Stefan (8), Luka (6) i Uroš (4) provode dane u igri, druženju, ali i brigama koje im život donosi, koje svakodnevno tište njihovog oca. Bez socijalnih primanja zbog zemlje koju poseduju, a ne obrađuju usled nedostatka mašina, ostali su u raskoraku između birokratije i svakodnevnog života.

Početkom 2017. godine pojavila se nova nada u njihovom domu. Donacije dobrih ljudi donele su im renovirano kupatilo i dnevnu sobu, a sada je potrebno urediti jednu dečiju sobu, ispuniti je nameštajem da bi deca imala gde da spavaju, dovesti vodu u kuću jer je najbliži izvor udaljen 80 metara, kupiti motornu testeru i ovce kako bi domaćin Saša mogao da sopstvenim radom obezbedi dodatna sredstva za svoju decu.

Foto: Srbi za Srbe Foto: Srbi za Srbe

Humanitarna organizacija Srbi za Srbe pokrenula je akciju za pomoć Milovanovićima, za koju je potrebno prikupiti 5.000 evra.

Vaskrs je najveći hrišćanski praznik i pravi trenutak da se setimo onih koji imaju manje od nas, čija trpeza neće biti bogata kao naša, ali kojima ne manjka ljubavi i porodične sloge! Ov je prilika da u dom porodice Milovanović simbolično unesemo vaskršnju radost!

KAKO MOŽE DA SE POMOGNE?

Foto: Srbi za Srbe Foto: Srbi za Srbe

Omogućeno je više načina na koji mogu da se doniraju sredstva za pomoć Milovanovićima.

Za pomoć porodici Milovanović potrebno je uplatiti donaciju sa naznakom "za Milovanoviće" na neki od računa Humanitarne organizacije Srbi za Srbe.

Iz Srbije je to moguće učiniti slanjem poruke na broj 7763 čime se donira 100 dinara ili uplatom na dinarski račun 160-279491-71.

Iz inostranstva se može uplatiti preko Pay Pal adresa szsaustrija@gmail.com i szsamerika@gmail.com, kao i kroz ovu donatorsku platformu: srbizasrbe.net/donacije.

Detaljnije informacije o akciji i računima za pomoć, pošto je organizacija Srbi za Srbe registrovana u čak 9 zemalja u svetu, možete potražiti na sajtu Srbizasrbe.org

Organizacija naglašava da će sve donacije biti javno evidentirane na njihovom sajtu, a nakon završetka akcije biće objavljene fotografije dograđenog dela kuće zajedno sa skeniranim računima za nabavljenu pomoć. Humanitarna organizacija Srbi za Srbe postoji već 11 godina i do sada je sa prikupljenih preko 1.800.000 evra pomogla preko 1.700 višečlanih porodica na Balkanu.

Foto: Srbi za Srbe Foto: Srbi za Srbe
Foto: Srbi za Srbe Foto: Srbi za Srbe
Foto: Srbi za Srbe Foto: Srbi za Srbe
Foto: Srbi za Srbe Foto: Srbi za Srbe

Pomozimo samohranom ocu Saši da radi i hrani svoju sjajnu decu! Omogućimo jednoj ugoženoj srpskoj porodici da stane na noge i da počne sama da brine o sebi, jer su upravo oni budućnost Srbije. Žalosno je videti da neko u 21. veku nema vodu, sobu s nameštajem i jedva prehranjuje svoju decu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Brka

    13. april 2017 | 17:51

    Bitno za imigrante da ima .

  • Шоне

    13. april 2017 | 17:21

    Ово нека виде,они што тврде.Да им треба добре плате да би децу правили.

  • Dzoni

    13. april 2017 | 20:49

    Kakva je to mati kakva lepa deca......

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA