Tramp: Severna Koreja traži nevolje. Rešićemo taj problem

Tramp je napisao na Tviteru kako Severna Koreja "traži nevolje" i da će Sjedinjene Države "rešiti problem" sa ili bez pomoći Pekinga

  • 14

Severna Koreja treba da zaustavi sve planove za nuklearne aktivnosti i aktivnosti s projektilima "zbog svoje vlastite sigurnosti", pisao je u sredu uticajni kineski list "Global tajms", upozoravajući kako Sjedinjene Države jasno daju na znanje da ne planiraju da "koegzistiraju" s Pjongjangom koji ima nuklearno oružje.

Tramp napravio još jedan potez koji je razbesneo Putina, a tiče se Balkana: Niko ne može da nasluti šta tek sledi

Severnorejski državni mediji u utorak su opomenuli na mogućnost nuklearnog napada na Sjedinjene Države na bilo kakav znak američke agresije, dok američka mornarička flota, sila koju je predsednik Donald Tramp opisao kao "armadu", plovi prema zapadnom Pacifiku.

Tramp, koji je pozvao Kinu da učini više kako bi zauzdao svog siromašnog saveznika i suseda, napisao je na Tviteru kako Severna Koreja "traži nevolje" i da će Sjedinjene Države "rešiti problem" sa ili bez pomoći Pekinga.

Korejsko poluostrvo nije bio tako blizu "vojnom sukobu" otkako je Severna Koreja izvela svoju prvu nuklearnu probu 2006, piše je u uvodniku kineskog državnog tabloida.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

- Ne samo da je Vašington pun samopouzdanja i arogancije nakon napada projektilima na Siriju, nego Tramp isto tako želi da ga smatraju za čoveka koji ispunjava svoja obećanja - piše list, koji inače izdaju službene novine Komunističke partije Narodni dnevnik.

SAD odlučuje da prekine Sever u sprovođenju daljih nuklearnih proba. Ne planira da koegzistira s Pjongjangom koji je opremljen nuklearnim oružjem. Pjongjang bi trebalo da izbegne pravljenje grešaka u ovom trenutku - piše "Global tajms".

Ovaj list, čiji stavovi ne mogu da se izjednačavaju sa stajalištem kineske vlade, iako neretko funkcioniše kao njeno nezvanično glasilo, navodi da će Peking verovatno "snažno reagovati na bilo kakvu novu nuklearnu probu Severne Koreje", prenosi "Jutarnji list".

Daljinac baner

(Telegraf.rs/Global tajms)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nišlija

    12. april 2017 | 23:20

    Baci bombu kime da ti slavimo ime :)

  • Nikola

    12. april 2017 | 23:02

    Kim Dzong Une baci bombu i budi precizan!

  • sandzaklija

    12. april 2017 | 23:47

    Ovaj sarlantan od presednika preti praznom puskom jer Severna Koreja ga ne ferma koliko ni Kina,Turska,Rusija,Nemacka i Iran koji nisu zabrinuti za njegove nebuloze.On je samo jedan teski bolesnik koji jeste samo jak biznismen ali nije isto biti Presednik jedne velesile i biti Menadzer u svojoj kompaniji ma koliko ona bila velika i ovog sarlantana bi trebalo smeniti jer on pred kraj svog zivota moze svasta da pokusa jer on polako stara i sve manje pameti ima u tu zutu glavetinu

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA