Oteo najlepšu devojku sa Kosova i predao je bogatom starcu: Zauzvrat dobio šugavu kobilu!

Sve je isplanirano do najsitnijih detalja, a otmičar je nekako uspeo da nagovori lepu devojku da pobegne

  • 3

Veliku senzaciju izazvala je na Kosovu otmica 15-godišnje lepe plavuše Bibe Fetaović, koju je preko profesionalnog otmičara, doveo sebi za ženu 55-godišnji Ramadan Zećirović iz sela Gračevca.

EKSKLUZIVNO: Francuzi su Srbe sa Kosova nazivali monstrumima, a sada je cela Evropa zanemela zbog filma Arnoa Gujona (FOTO) (VIDEO)

Ramadan je ostao udovac sa troje dece i bilo mu je jako teško bez žene. On je doznao da se u selu Velikom Alašu nalazi 15-godišnja plava arnautska lepotica Biba Fetaović i pošto je Ramadan inače prilično imućan čovek, pozvao je veštog otmičara Iljaza Sakidovića, kome je obećao znatnu sumu novca ako mu dovede lepu Bibu.

Otmičar Iljaz se odmah dao na posao i uspeo da nagovori devojku da pobegne. Po dogovoru, stari Ramadan očekivao je na određenom mestu otmičara Iljaza na konju, za čiji je rep privezao jednu šugavu kobilu.

Otmičar, koji nije dotad ni sam video lepoticu, zastao je iznenađen kada je video lepu Bibu koja je bila ogrnuta belim čaršavom, i u gumenim opancima.

Kada su devojku popeli na konja, Ramadan je predao otmičaru 4.000 dinara kao nagradu, a ujedno mu je dao i onu šugavu kobilu koju je poveo sa sobom.

Dok je Iljaz odlazio sa svojom šugavom kobilom, stari Ramadan je poveo najlepšu devojku sa Kosova svojoj kući.

Ovaj događaj zbio se 25. marta 1937. i o tome se dugo pričalo, a priča je objavljena u listu "Vreme".

Daljinac baner

(Telegraf.rs/Vreme)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA