Samo ako koristite ove prelaze ka Mađarskoj i Hrvatskoj, nećete upasti u gužvu

MUP savetuje građane da prema Hrvatskoj koriste granične prelaze Šid i Bačka Palanka, a ka Mađarskoj granične prelaze Kelebija i Bački Breg, kao i manji granični prelazi Horgoš 2, Bački Vinogradi i Ðala

  • 1

Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) obaveštava građane da se zbog predstojećeg verskog praznika Vaskrsa očekuju duža zadržavanja na graničnim prelazima Srbije, posebno iz pravca Mađarske i Hrvatske.

Idete van Srbije za Uskrs? Par saveta kako da izbegnete gužve na granicama

Carina objavila koliko novca smete da prenesete preko granice tokom praznika: Gastarbajterima je ovo najbitnija informacija

U saopštenju MUP apeluje na građane koji nameravaju prelazak državne granice u narednom periodu, da razmotre korišćenje alternativnih graničnih prelaza.

- Prema Hrvatskoj bi trebalo da se koriste granični prelaze Šid i Bačka Palanka, a ka Mađarskoj granični prelazi Kelebija i Bački Breg, kao i manji granični prelazi Horgoš 2 (radno vreme 07-19), Bački Vinogradi (radno vreme 07-19) i Ðala (radno vreme 07-19) - navodi se u saopštenju MUP-a.

Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

Hina je javila da su i jutros, zbog stroge kontrole putnika koji u Hrvatsku ulaze iz Slovenije, veliki zastoji na granici s tom državom.

Slovenački saobraćajni servisi javljaju da je kolona vozila na graničnom prelazu Obrežje (Bregana) na slovenačkoj strani rano jutros iznosila više od deset kilometara i da se na ulazak u Hrvatsku čekalo nešto manje od četiri sata.

Daljinac baner

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA