U toku je velika obmana naroda u Francuskoj: Fejsbuk označio 30.000 lažnih naloga uoči izbora

Fejsbuk i francuski mediji su uveli programe za brzu proveru u Francuskoj, kako bi se borili protiv "varljivih" informacija

  • 0

Kompanija Fejsbuk saopštila je danas da je označila 30.000 lažnih naloga povezanih sa Francuskom, kao deo međunarodne borbe protiv dezinformacija, a uoči održavanja predsedničkih izbora u toj zemlji.

Svi kandidati za predsednika Francuske opleli po Le Penovoj: Vaši stavovi su ODVRATNI!

Fejsbuk je u saopštenju naveo da kompanija pokušava da spreči širenje materijala napravljenih kroz "neautentične aktivnosti, poput spamova, dezinformacija ili drugih sadržaja koji mogu da obmanu", a koji se najčešće šire putem lažnih naloga, prenosi AP.

Kako se navodi, Fejsbuk i francuski mediji su uveli programe za brzu proveru u Francuskoj, kako bi se borili protiv "varljivih" informacija, naročito u periodu tokom predstojeće kampanje za drugi krug predsedničkih izbora koji će se održati 7. maja.

Prvi krug predsedničkih izbora u Francuskoj održaće se 23. aprila.

Evropski zvaničnici pritisnuli su Fejsbuk i Tviter da uklone propagandu ekstremista ili druge postove koji krše evropski zakon protiv govora mržnje i druge zakone.

(Telegraf.rs/ Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA