≫ 

Ko će na koga prvi da udari?! I Kim upozorio Ameriku, preti da će je "nemilosrdno opustošiti" i da agresori neće preživeti

Severna Koreja je istakla da će joj mete biti američke vojne baze u Japanu i Južnoj Koreji, kao i rezidencija predsednika Južen Koreje u slučaju da američke agresije

  • 33

Predstavnik Generalštaba Severne Koreje rekao je da će Pjongjang pokrenuti "preventivni napad" u slučaju bilo kakve političke, ekonomske ili vojne američke provokacije. Oni su zapretili da će SAD u tom slučaju "nemilosrdno opustošiti".

Ako Severna Koreja povuče nuklearni okidač, Amerikanci su spremni za udar: Sutra će biti Dan sunca ili Dan uništenja?

- Sve političke, ekonomske i vojne šeme odlučno će prekinuti naša vojska i narod - navodi se u saopštenju njihove centralne novinske agencije.

Severna Koreja je istakla da će joj mete biti američke vojne baze u Japanu i Južnoj Koreji, kao i rezidencija predsednika Južen Koreje u slučaju da američke agresije.

- Naš najžešći odgovor SAD i njihovim podaničkim snagama biće preduzet na takav nemilosrdan način da neće dozvoliti agresorima da prežive - navodi se u saopštenju severnokorejske vojske, koji je prenela državna agencija te zemlje KCNA, navodi Rojters.

Foto: Tanjug/AP/KRT Foto: Tanjug/AP/KRT

Takođe su istakli da su spremni da napadnu i američki nosač aviona USS Karl Vinson.

Oštra poruka iz Pjongjanga stiže nakon što je američka mreža NBC objavila, pozivajući se na obaveštajne izvore, da SAD razmatraju mogućnost "preventivnog napada" na Severnu Koreju ukoliko tokom vikenda režim u Pjongjangu izvede novu nuklearnu probu.

Iako su izvori iz Pentagona kasnije odbacili takve navode, američki novinari navode da postoje informacije da se takav napad razmatra, iako je fokus vojske trenutno na "Kini i sankcijama".

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

U četvrtak je Severna Koreja izdala još jedno upozorenje govoreći da "SAD ozbiljno ugrožavaju mir i bezbednost na Korejskom poluostrvu i da dovode situaciju na ivicu nuklearnog rata".

Severna Koreja je 5. aprila navodno ispalila balističku raketu iz svoje južne pokrajne u pravcu Japanskog mora, prenosi Sputniknews.com.

Foto: Tanjug/AP/Korea News Service Foto: Tanjug/AP/Korea News Service

Američki predsednik Donald Tramp izjavio je u četvrtak da Pjongjang predstavlja problem "koji će biti rešen", dok narastaju spekulacije da bi Severna Koreja mogla biti na ivici šeste nuklearne probe.

U subotu Severna Koreja slavi 105 godina od rođenja svog osnivača Kim il Sunga, a američki zvaničnici strahuju da bi taj najveći nacionalni praznik te zemlje, poznat kao "Dan sunca", mogao da bude povod za novu, šestu nuklearnu probu Pjongjanga.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Iz Severne Koreje je ranije poručeno da će "SAD dobiti rat ako tako odaberu", dok su iz Pekinga i Kremlja poručeno da je neophodno smiriti tenzije.

Daljinac baner

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ckalja

    14. april 2017 | 15:45

    Ovaj je lud. Ali je ludji onaj psihopata sizofrenicar.Koji misli da sve moze i kad hoce i gde hoce.Pa nece moci ove noci. Ovaj ce ti doci glave ako bog da.Amerka moze sve i sve je ok rade dobru stvar. A bilo sta Rus kad uradi to je stetno nije u redu. A evropa pozdravlja sta psihopata iz Amerike radi. Ubija sve redom. Atomskom bombom. Sve je to ispod ljudskog dostojanstva.

  • Prorok Stalin

    14. april 2017 | 16:06

    Tako kime,udri SAMO JAKO!!!

  • Тале

    14. april 2017 | 15:20

    Тако и никако другачије треба разговарати са United Snakes of Murica.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA