≫ 

Sud više neće dozvoliti da zastari prekršaj: Ko ne plati kaznu biće hapšen i na granici, ako treba i pred porodicom!

Poručujem svima, javnim ličnostima pogotovo, da se ubuduće neće izvlačiti i čekati da zastare kazne - rekao je Marinović

  • 43
Zatvor, nasilje nad muškarcima, muško silovanje Foto: Profimedia/Alamy

Predsednik Prekršajnog suda u Beogradu, Milan Marinović, kaže da bi većina ljudi koji ne plate kaznu za neki prekršaj radije robijali, nego je odradili kroz društveno-koristan rad.

Ukoliko je policija pogrešila, nećete morati da plaćate novu vozačku dozvolu!

- Verovatno ih je sramota da ih neko vidi kako čiste ulice ili skupljaju lišće, pa radije odu u zatvor, gde 1.000 dinara kazne zamene za jedan dan u ćeliji - izjavio je za Milan Marinović za Informer.

Kazna društveno-korisnog rada se u Srbiji primenjuje od 2009. godine.

- Pre neku godinu u Novom Sadu više od 200 okrivljenih, koji su mogli da odrade neplaćene kazne, odabralo je zatvor. Rad u javnom interesu najčešće se izriče kod dela iz oblasti saobraćaja, krađe struje... Međutim, bilo je slučajeva i da su se oni koji su se odlučili za zatvor predomislili posle dan-dva u ćeliji, pa su platili kaznu da odmah izađu - dodaje Marinović.

Predsednik prekršajnog suda u Beogradu takođe ističe da više neće biti moguće izbegavanje kazni i da će se okrivljeni privoditi čak i na granicama.

Printskin: Tanjug Milan Marinović - Printskin: Tanjug

- Na primer, okrivljeni ste, a ne dolazite na suđenja. Sud izda naredbu policijskoj stanici u opštini na kojoj živite da vas privede. Policajci odu na vašu adresu, a vaši roditelji kažu kako ste, recimo, otišli u inostranstvo na duže vreme. U takvim situacijama sud može raspisati opštu naredbu za privođenje svim policijskim upravama na teritoriji Srbije. I, na primer, okrivljeni krene s porodicom na more, zaustavi se na granici da preda pasoše, a policija ga odmah privede, o njegovom trošku odveze u sud gde mu se sudi, pa makar to bilo i na drugom kraju zemlje. Poručujem  svima, javnim ličnostima pogotovo, da se ubuduće neće izvlačiti i čekati da zastare kazne - zaključio je Marinović.

(Telegraf.rs / Informer)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ogisa

    15. april 2017 | 09:13

    ma nas ce te juriti za 5000 dinara a ove velike kao i uvek ce te zapostavljati

  • BaŠšaBaŠ

    15. april 2017 | 08:38

    Zakon nam je takav da obzira nema!!! Narod treba da digne kuke i motike i pokaze pravi zakon!!! Da civek ima normalan zivit,normalnu platu, niko nebi izbegao da plati kaznu, struju komunalije idt... A ovako plata 20000,25000din, a kazna naj manja 5000 din! Plati kaznu i sta posle?! Ne ostane mu ni za konopac da kupi da se obesi!!! A drzava zali za natalitetom! Drzava nas svesno ugrozava i unistava i to neverovatnom brzinom!!! Sve dok cutimo crno nam se pise!!! To je prava i cista realnost!!! A oni samo neka hapse, tim pospesuju tj pune budzete da bi vladari imali sto vise da ukradu, a budzet se puni znate i sami kako,sve preko grbace napacenog naroda!!! Umesto tajkune da hapse i od njih uzimaju, oni obucnog coveka sa primanjem od 20000 din hapse da mu ne daju ni hleba da ima da kupi svojoj porodici! Ffuuuujjjjjjjjjjj bedniii ssttteeeeee!!!

  • Šćepa

    15. april 2017 | 09:14

    Sjajno postupanje sa svojim narodom.. Kako vas nije sramota da zbog par hiljada dinara hapsite ljude?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA