OVAKO TRAMP OPRAVDAVA AMERIČKE NAPADE ŠIROM SVETA: Iskreno, nemamo drugi izbor

Udar na Siriju se dogodio bez odobrenja Saveta bezbednosti UN što je u pojedinim delovima sveta posmatra kao čin agresije, iako su NATO saveznici u ovom slučaju okrenuli glavu od jasnog kršenja međunarodnog prava

  • 5

Američki predsednik Donald Tramp je izjavio da SAD "nema izbora" osim da nastavi da jača svoju vojnu moć. To je rekao nakon što je prošle nedelje prikazano američko najnovije oružje, koje su oni spremni da iskoriste.

Otkriveni dokazi o Trampovom tajnom sporazumu sa Rusima: Trvde da je američki predsednik prve pare od njih primio još 2008. godine

Da je pokazao da se ne šali, svedoče i napadi na Siriju 7. aprila, ali bacanje "Majke svih bombi" na Avganistan prošle nedelje.

- Naša vojska se razvija ubrzano i postaće jača nego ikad. Iskreno nemamo izbora - tvitovao je američki predsednik u nedelju.

Izjava Trampa došla je nakon što je Pentagon u poslednijih nekoliko nedelja proširio svoju globalnu dostupnost i pokazao da je spreman da upotrebi silu.

Da podsetimo, Tramp je naredio napad na Siriju i 7. aprila je ispaljeno 59 krstarećih raketa na vojni aerodrom u blizini Homsa. To je bio odgovor amerikanaca na hemijski napad koji su navodno izvele sirijske vlasti 4. aprila kada je stradalo 86 osoba, prenosi RT.

Foto: Edlib Media Center/AP/Tanjug Foto: Edlib Media Center/AP/Tanjug

Udar na Siriju se dogodio bez odobrenja Saveta bezbednosti UN što je u pojedinim delovima sveta posmatra kao čin agresije, iako su NATO saveznici u ovom slučaju okrenuli glavu od jasnog kršenja međunarodnog prava.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Tramp je potom u četvrtak bacio "Majku svih bombi" na Avganistan. To je najjača nenuklearna bomba koja postoji. Svoj napad su opravdali činjenicom da su gađali područje koje kontrolišu pripadnici Islamske države, a preko 90 njihovih članova je navodno ubijeno u ovom napadu.

Protesti protiv Trampa širom SAD, na hiljade ljudi na ulicama: Sukob njegovih pristalica i protivnika u Kaliforniji (FOTO) (VIDEO)

Vašington je tokom ovog meseca rasporedio svoje naoružanje i u blizini Korejskog poluostrva, rešeni da će povesti računa o "nuklearnom programu" Severne Koreje i da će izvesti preventivni napad ako bude bilo potrebe.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Tramp je u svom obraćanju obećao i novo oružje za američku vojsku.

- Vama nedostaje malo oružja, a mi ćemo to dopuniti. Dobićete dosta opreme - rekao je Tramp.

Daljinac baner

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • SARA

    17. april 2017 | 09:20

    ZLIKOVCI USA

  • Vlada

    17. april 2017 | 08:34

    Rusija,kina i indija da im kazu da vise nigde izvan svojih granica ne smeju da imaju vojsku ako ne da ce da ih sravne sa zemljom

  • Patriot

    17. april 2017 | 09:33

    Što manja piša to veća agresivnost.Sindrom Napoleona.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA