Slučaj zastereo! Ubistvo Kneleta će po svoj prilici ostati zauvek nerazjašnjeno, uklonjeni SVI DOKAZI

Svi spisi uklonjeni su jer je došlo do apsolutne zastarelosti kada je reč o predviđenoj kazni za ubistvo, pa više nije bilo osnova za njihovo čuvanje

  • 22
Vidimo se u čitulji, Aleksandar Knežević Knele Foto: Vidimo se u čitulji

Aleksandar Knežević Knele (21) ubijen je pre više od 25 godina, a ovaj slučaj ostaće zauvek nerasvetljen jer je ceo dosije o zločinu koji je označio početak krvave serije likvidacije na beogradskom asfaltu uništen, saznaje Srpski telegraf u sudu.

Tajno Kneletovo proročanstvo: Ono što je rekao pre 24 godine, danas se, nažalost, ostvaruje

Opaki momak devedesetih u do sada neviđenom izdanju: Pogledajte nikada objavljenu Kneletovu fotografiju (FOTO)

Svi spisi, naime, uklonjeni su jer je došlo do apsolutne zastarelosti kada je reč o predviđenoj kazni za ubistvo, pa više nije bilo osnova za njihovo čuvanje.

Više ne postoji nijedna izjava, fotografija, tragovi s lica mesta, kao ni snimci iz hotela "Hajat", u kojem je Knele brutalno ubijen. Time je na slučaj mladića, tvorca čuvene dizel-generacije žestokih momaka, stavljena tačka.

Printskrin: Youtube/dosije promo Printskrin: Youtube/dosije promo

Predmet o ubistvu Kneleta bio je zaveden pod brojem Ki 56/95. Da je dosije o ubistvu Kneleta uništen, potvrđeno je i iz Višeg suda:

- Prema odredbama sudskog poslovnika, protekao je rok čuvanja spisa - piše u dopisu Višeg suda.

Izvor iz pravosuđa kaže da se predmet čuva u arhivi suda do apsolutne zastarelosti.

Foto: Foter/Flickr/SalFalko Foto: Foter/Flickr/SalFalko

- Ako je delo kvalifikovano kao ubistvo, onda je rok čuvanja tih spisa 20 godina, posle čega se oni uništavaju.

Knežević je ubijen 28. oktobra 1992. godine u apartmanu 331 hotela "Hajat" na Novom Beogradu. Tvorac čuvene dizel-generacije žestokih momaka ležao je na stomaku, a na ogledalu je krvlju bila ispisana poruka "broj 1. Ova poruka do danas nije dešifrovana.

Oni koji su mu bili bliski tvrdili su da nikada nije olako otvarao vrata hotelske sobe. Ipak, kobnog dana napadača je pustio u sobu, pa se pretpostavlja da iza zločina stoji neko koga je dobro poznavao i u koga je imao poverenja.

Daljinac baner

(Telegraf.rs / Srpski telegraf)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Moj narode

    17. april 2017 | 10:34

    Po zakonu SFRJ,SRJ,RS,ta krivicna dela nemogu zastareti,moze se ukloniti iz arhive,ali uvek ukoliko se nekakav dokaz pojavi,aktivira se predmet,tako da nije tacno i dobro objasnjeno.Dela ubistva,ratni zlocina,silovanja i pedofilije nemaju zastaru totalnu

  • Xxx

    17. april 2017 | 11:09

    E briga me i za lopova ...a iza lopove sto ga ubise

  • Putin R.S

    17. april 2017 | 10:52

    Auuuu steta. Pa zna se ko ih je poubijao kada nema snimaka bezbedonosnih kamera, svedoka, ocevidaca, tragova, otisci prstiju... hhmm ko bi ubica mogao da bude?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA