• 1
 ≫ 

Dobitak Komercijalne banke u prvom kvartalu ove godine - 2,5 milijardi dinara

 ≫ 

Komercijalna banka u periodu januar – mart 2017. godine ostvarila je dobitak u iznosu od 2 milijarde i 483 miliona dinara (odnosno oko 20 miliona evra), što je za 1 milijardu i 524 miliona dinara više od dobitka planiranog Biznis planom za ovu godinu

 • 1

- Ovo su prvi rezultati reorganizacije Komercijalne banke koju je u proteklih nešto više od godinu dana realizovao novi menadžment, u cilju daljeg jačanja pozicije Komercijalne banke na tržištu Srbije ali i regiona - izjavio je predsednik Upravnog odbora Komercijalne banke dr Vladimir Krulj.

 

U odnosu na prvi kvartal 2016. godine, ostvareni pozitivan rezultat u poslovanju Komercijalne banke bolji je za 1 milijardu i 80 miliona dinara. Komercijalna banka očekuje da će ovako pozitivni trendovi u poslovanju biti nastavljeni i tokom 2017. godine.

 

- Na ovaj način je Komercijalna banka pokazala da je veoma stabilna banka i jedan od lidera na bankarskom tržištu kako u Srbiji, tako i u regionu - izjavio je predsednik Izvršnog odbora Komercijalne banke Aleksander Picker.

 

Po visini akcionarskog kapitala, Komercijalna banka zauzima drugu poziciju na tržištu, pokazatelj adekvatnosti kapitala iznosi 26,97 odsto, što je znatno iznad regulatornog limita od 12 odsto koji propisuje Narodna banka Srbije.

 

Po nivou bilansne aktive, prema poslednjim objavljenim podacima, Komercijalna banka zauzima oko 13 odsto srpskog bankarskog tržišta i zadržala je visoko drugo mesto među poslovnim bankama u Srbiji.

 

Po visini štednih uloga Komercijalna banka je dugogodišnji lider na domaćem finansijskom tržištu i ta pozicija je još jednom potvrđena. U toku 2016. godine zabeležen je porast štednih uloga u vrednosti od 21 milion evra, i na kraju godine nivo štednje u Banci iznosi 1,59 milijardi evra.

 

(Telegraf.rs/ PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

 • Sremac

  18. april 2017 | 16:11

  Ne meri se jačina banke po štednim ulozima nego po plasmanu i investicija

  1
  1

  Podelite komentar

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA