NATO: Crna Gora da reši organizovani kriminal pre članstva

Generalni sekretar NATO Anders Fog Rasmusen kazao je da se vrata Alijanse neće otvoriti sama, samo zato što neka država "stoji ispred", već se mora pokazati odlučnost u rešavanju starih problema

  • 2

Generalni sekretar NATO Anders Fog Rasmusen izjavio je danas da Crna Gora mora da nastavi reforme u sektoru bezbednosti i odbrane i da uloži veće napore u borbi protiv organizovanog kriminala kako bi postala članica Alijanse.

Rasmusen je na Kroacija samitu u Dubrovniku rekao da se "vrata NATO neće otvoriti sama, samo zbog toga što neka država stoji ispred njih - preneli su podgorički mediji.

- Države koje žele da uđu u NATO moraju dokazati da sprovode reforme i da su odgovorne i odlučne u rešavanju starih problema. U Crnoj Gori je potrebno još reformi u sektoru bezbednosti i odbrane i veći napori u borbi protiv organizovanog kriminala - rekao je Rasmusen.

Crna Gora je u akcionom planu za članstvo u NATO i očekuje poziv za prijem u Alijansu na narednom samitu severnoatlantskog saveza u naredne dve godine.

Generalni sekretar NATO izrazio je nadu da će sve države balkanskog regiona postati članice tog saveza.

(Telegraf.rs / Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • sasa

    8. jul 2012 | 04:42

    Kako to uraditi kad je nesudzeni vozd Crne Gore Milo Dzukanovicon jos uvek vedri i oblaci tom drzavom. Nista se ne moze dogoditi bez njegovog znanja, a sve poluge moci su u njegovim rukama. Organizovani kriminal je glavno preduzece Mila Dzukanovica, sav krupan kapital je u njegovim rukama. Pola drzave egzistira na nezakonit nacin, a sve pod parolom za bolju sezonu. Polovina Crnogorske obale je prodano ruskim tajkunima koji su na tim mestima izgradili velelepna zdanja, okruzili ih ogradom i napravili sebi privatna odmaralista. Niko u Crnoj Gori ne zna gde odose pare od prodaje zemljista, a Milo se pravi lud kao da nista nezna. Po tome oni nece nikada otici u Evropu, samo su price za malog Ivicu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA