Tragedija u Crnom moru: Traga se za 12 članova posade (FOTO)

Na terenu je trenutno preko 120 spasilaca i osam spasilačkih brodova koji pokušavaju da spasu nestale

  • 1

Teretni kargo brod Geroi Arsenala poslao je rano jutros obalskoj straži hitan poziv upomoć nakon što je navodno doživeo udes u Crnom moru zbog kojeg počinje da tone.

Veliki okršaj na nebu: Američka vojska presrela dva ruska bombardera iznad Aljaske

Taj poziv pokrenuo je opsežnu operaciju spasavanja budući da je na brodu bilo 12 članova posade. od kojih se trenutno sedmoro vodi kao nestalo.

Na terenu je trenutno preko 120 spasilaca i osam spasilačkih brodova koji pokušavaju da spasu nestale, javlja rusko Ministarstvo za vanredne situacije.

- Geroi Arsenala je potonuo, samo pet osoba je za sada spašeno a aktivno tragamo za preostalih sedam nestalih - rekli su za "RIA Novosti" spasioci sa lica mesta.

Iz drugih izvora RT saznaje da postoji mogućnost da je samo jedna osoba spašena, dok se za njih 11 traga.

Na brodu su u trenutku nesreće, prenosi RT, bili državljani Rusije, Ukrajine i Gruzije, ali nije bilo potvrđenih informacija koliko se kojih državljana nalazilo na brodu.

Ovaj kargo brod je inače plovio pod panamskom zastavom, a putovao je iz ruske luke Azov u Tursku a prenosio je tovare žitarica.

Daljinac baner

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Cika Velja

    19. april 2017 | 08:07

    Po zadnjoj informaciji,čini se da je udario u neko povece potopljeno smece,a najpre u celicni kontejner koji je nekom spao "u krivini"???

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA