Ruski bombarderi i večeras nadleću Aljasku: Amerikanci tvrde da time izazivaju novi "hladni rat"

Do sličnog preleta je došlo i sinoć kada su dva ruska bombardera proletela kraj Aljaske, a vazdušna odbrana SAD-a je digla dva aviona F22 koja su ih presrela u međunarodnom vazdušnom prostoru

  • 17

Drugu noć za redom, ruski bombarderi leteli su uz obalu Aljaske, ovaj put na samo 56 kilometara od kopna. Dva Tu-95H bombardera koja mogu nositi nuklearno oružje uočena su na radaru u 17 sati po lokalnom vremenu.

Veliki okršaj na nebu: Američka vojska presrela dva ruska bombardera iznad Aljaske

Za razliku od jučerašnjeg incidenta, američka vojska danas nije dizala borbene avione, nego su umesto toga poslali letelicu upozorenja, poznatiju kao AWACS.

Podsetimo, do sličnog preleta je došlo i sinoć kada su dva ruska bombardera proletela kraj Aljaske, a vazdušna odbrana SAD-a je digla dva aviona F22 koja su ih presrela u međunarodnom vazdušnom prostoru.

Republikanac Adam Kinzinger je tim povodom izjavio kako je to "praktično ponovo pokretanje hladnog rata" i "pokušaj da se što više približe međunarodnim granicama kako bi videli našu reakciju".

Daljinac baner

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Retardi

    19. april 2017 | 22:16

    A gde se nalaze Americki bombarderi,nosaci aviona,flote,tenkovi,vojska?U Americi ili na svim granicama Rusije i ostatka sveta?

  • Lord

    19. april 2017 | 22:02

    Kada oni dovuku tri stotine tenkova u Poljsku, instaliraju svoje trupe kroz natoguze, to onda nije hladni rat?

  • KV.

    19. april 2017 | 22:38

    Aljaska je RUSKA teritorija kao. KRIM

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA