HOROR NA SAVI: Gliser kupaču odsekao nogu!

Elisa moćnog motora otkinula je mladićevu desnu nogu do kolena, a on je prevezen u beogradski Urgentni centar

  • 4

Na reci Savi, u blizini ostružničkog mosta, gliser je u subotu oko 18.40 časova prešao preko Nikole Blažića (28), a tom prilikom elisa moćnog motora otkinula je mladićevu desnu nogu do kolena. Lekari se bore da spasu drugu nogu.

Prema rečima očevidaca, Blažić se tokom dana sa drugovima kupao na Savi. Oko 18 časova drugovi su otišli, a Blažić je našao traktorsku gumu, seo u nju, zaspao i počeo da pluta rekom.

Oko 18.40 na 12-om kilometru reke Save, između Ostružničkog mosta i Ade međice, na gumu sa mladićem naleteo je gliser sa motorom jačim od 100 konjskih snaga. U gliseru, koji je plovio u smeru od Obrenovca ka Beogradu, bile su dve osobe.

Tek kada je gliser prešao preko gume primetili su da se nešto dogodilo. Vozač glisera skočio je u vodu, izvukao teško povređenog Blažića u čamac. Odmah mu  podvio nogu, pružio prvu pomoć i tako sprečio da mladić iskrvari i umre.

Pozvao je telefonom Hitnu pomoć i objasnio šta se dogodilo. Gliser je usmerio ka Novom Beogradu, a pri tom je  sve vreme bio je na vezi sa dežurnim lekarom Hitne pomoći.

Nesrećni mladić je odvežen do splava "Crna Maca" gde je došla rečna patronažna hitna pomoć i stabilizovala stanje dečka, dok nije stigla hitna pomoć. Hitna pomoć prevezla je teško povređenog Blažića u Urgentni centar, gde je zadržan.

Vozač glisera prijavio se u policijsku stanicu Čukarica, gde je rekao šta se dogodilo.

(B. T.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • neistina

    8. jul 2012 | 19:32

    Prvo nije 28 godina, nego 31. Drugo nije desna nego leva noga, i trece i najbitnije nije spavao nego je vikao i mahao ne bi li ga vozac glisera video i promasio. Nazalost to se nije desilo

  • JA

    8. jul 2012 | 13:25

    uzas..

  • pele

    8. jul 2012 | 17:00

    Treba da postoje jasno oznacena plivacka zona i van nje ne treba ici.Prosto pravilo i jednostavan nacin cuvanja zivota.Kurcenje,ko ce preplivati reku,jezero,ili sta vec dovode do ovakvih stvari.Evo,upravo sam se vratio sa Borkovackog jezera,u Rumi gde je jedan civek umro,udavivsi se,a prethodno je znao da je srcani bolesnik,znao je da ne sme da popije i da bude na ovakvim temperaturama,ali...i nema ga vise.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA