U Ohridu napravljena najveća šopska salata na svetu: Makedonci od Bugara oteli Ginisov rekord (FOTO)

Najveća šopska salata na svetu teška je ravno 202,86 kilograma

  • 2

Makedonci su od Bugara „oteli“ Ginisov rekord u pravljenju šopske salate. Novi vlasnik Ginisovog rekorda sada je jedan hotel iz Ohrida. Njihov personal je uz svesrdnu pomoć učenika srednje ugostiteljske škole, javnih ličnosti i ugostitelja iz Makedonije, Rusije i Ukrajine napravio najveću šopsku salatu na svetu tešku ravno 202,86 kilograma. Time je oboren rekord koji je do sada držala Bugarska, gde je bila napravljena šopska salata od svega 80 kilograma.

SRBIN OBORIO GINISOV REKORD: Desetar iz vojske uradio 2.370 sklekova za sat vremena (VIDEO) (FOTO)

Rekord je verifikovala međunarodna Ginisova komisija koja je vlasniku hotela Garden i predstavnicima saveta oštine Ohrid uručila odgovarajući sertifikat.

Foto: ohridnews.com Foto: ohridnews.com

Za pripremu najveće šopske salate na svetu bilo je iseckano 80 kilograma paradajza, toliko kila krastavaca, 40 kilograma sira i 20 kilograma crnog luka, a priprema je trajala više od deset sati.

Foto: ohridnews.com Foto: ohridnews.com

Šopsku salatu, koju prave sve zemlje iz regiona, probali su gosti hotela, a ostatak je doniran Crvenom krstu Ohrida, socijalno ugroženim građanima i humanitarnim organizacijama.

Foto: ohridnews.com Foto: ohridnews.com

Ohrid je pre tri godine, za Dan ribara, pokušao da napravi najveću riblju čorbu na svetu, ali se tada u Ohridu nisu pojavili predstavnici Ginisa.

Daljinac baner

(Telegraf.rs / D. J.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA