≫ 

Misteriozni napad na Siriju: Svi optužuju Izrael, a nema nikakvih dokaza za to!

Izraelska armija nije komentarisala navodni napad...

  • 3

U navodnom izraelskom napadu na čijoj je meti bio vojni logor u Kuneitri na Golanskoj visiji, tri pripadnika sirijskih snaga su ubijena, a još dvojica su ranjena, izjavio je jedan visoki zvaničnik iz Damaska.

Ako izbije Treći svetski rat, ove države će biti neprijatelji: Već se zna ko bi podržao Ruse a ko Amerikance (FOTO) (VIDEO)

Logor pripada Nacionalnim odbramabenim snagama (NDF) koje se bore uz režim legitimnog sirijskog predsednika Bašara al-Asada, rečeno je Frans presu.

Izraelska armija nije komentarisala navodni napad, kako prenose izraelski mediji.

Sirijska opservatorija za ljudska prava sa sedištem u Velikoj Britaniji prva je potvrdila izraelski napad, ne ulazeći u detalje. Libanski medij Al Majadin izvestio je takođe o napadu.

Međutim, sve o napadu je toliko pod znakom navoda, da se mnogi pitaju - čiji su interesi da se Izrael dovodi u vezu sa napadima u Siriji.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

Istorijat odnosa Sirije i Izraela

Podsetimo, u šestodnevnom ratu 1967. godine Izrael je okupirao 1.200 kvadratnih kilometara Golana i 1981. anektirao to područje, što međunarodna zajednica nikada nije priznala. Preostalih 510 kilometara kvadratnih strateške visije je pod kontrolom Sirije.

U petak je izraelska armija ciljala sirijske vojne pozicije na Golanu nakon što su tri mine eksplodirale na izraelskoj strani granice. Izrael je saopštio da vatra po svoj prilici nije bila namerna već se sukob prelio na izraelski deo visije.

Sredinom marta bilo je neuobičajene vatre između te dve susedne zemlje, koje su još tehnički u ratu, kada su izraelske vazduhoplovne snage napale nekoliko meta preko granice i sirijska vazdušna odbrana ispalila nekoliko protiv-avionskih raketa u znak odgovora.

I granate iz zaraćene Sirije neretko znaju da "zalutaju" na Golansku visoravan.

Izrael i Sirija službeno su u ratu, a primirje na Golanu u načelu se poštovalo dok nije izbio rat u Siriji.

Daljinac baner

(Telegraf.rs/ Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dejan

    24. april 2017 | 08:15

    Izrael može da anektira deo Sirije i nikom ništa . A Rusiji sankcije ako vrati Krim !

  • Jakov

    24. april 2017 | 07:12

    Kada mudžahedini ne znaju ko ga će okriviti, tu je Izrael, dežurni krivac

  • Jazavac

    25. april 2017 | 17:48

    S300 S400 S600 I S800 verovatno spava ili otiso sa posadom na godisnji odmor. Rusi trguju sa svima peodali bi majku rodjenu,bezdusnici.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA