Detalji stravične tragedije u Zagrebu: Beba od 20 dana se zaglavila u krevetiću i ugušila, brat pokušao da je spasi, ali prekasno

Beživotno telo malene devojčice koju su sve do dolaska Hitne pomoći bezuspešno reanimirali njen brat školarac, a potom i rođak koji se odazvao na dramatičan apel u pomoć, prevezeno je na Zavod za sudsku medicinu i kriminalistiku kako bi se obdukcijom utvrdio tačan uzrok smrti

  • 3

Majka (35) iz Zagreba, čija se beba stara 20 dana u sredu kasno uveče ugušila u krevetiću, dobila je krivičnu prijavu za povredu detetovih prava, odnosno da je zanemarivala svu svoju decu još od 2014. godine.

 

Pronađena mrtva beba stara 20 dana u stanu u Zagrebu! Policija privela majku četvoro dece, ne zna se gde je otac

 

Beživotno telo malene devojčice koju su sve do dolaska Hitne pomoći bezuspešno reanimirali njen brat školarac, a potom i rođak koji se odazvao na dramatičan apel u pomoć, prevezeno je na Zavod za sudsku medicinu i kriminalistiku kako bi se obdukcijom utvrdio tačan uzrok smrti.

 

Nakon što je nesavesna žena ispitana u policiji, izvedena je pred sudiju Županijskog suda u Zagrebu koji joj je odredio jednomesečni pritvor zbog opasnosti od uticaja na svedoke i ponavljanja (ne)dela, prenosi Jutarnji.hr.

 

Foto: Profimedia/Press Association

Foto: Profimedia/Press Association

 

Neopisiva tuga

 

Za (pre)ostalo troje dece se, kako se nezvanično saznaje, pobrinuo Centar za socijalni rad, a deda preminule bebe ne može da dođe k sebi od neopisive tuge jer, prema tvrdnjama gotovo svih njihovih suseda, upravo on jedini prehranjuje mnogobrojnu porodicu radeći noćne smene.

 

Cela drama odvijala se u skromnih 26 kvadrata stambenog prostora koji je deda preminule bebe otkupio dok je radio u jednoj velikoj firmi.

 

- Šokirani smo smrću bebe. Ne možemo da poverujemo da su deca bila zanemarivana. To naprosto nije tačno jer niti su neuhranjena niti su loše odevena. Njihov deda radi noćne smene i uvek se vraća sa punim kesama. Po danu se brine o deci, vodi ih u prodavnicu, u šetnju... Divno su vaspitana. Uvek nas pozdrave. Osim te bebe, još jedno dete ide u vrtić, a drugo dvoje su školarci - ispričala je potreseno jedna od komšinica.

 

Većina stanara nevoljno se priseća prošle nedelje jer su u dedinim očima, koje su inače prepune radosti zbog svojih unučića, prvi put videli tugu, očaj i nemoć. No, jedna od komšinica, pak, nije štedela reči kad se radi o uhapšenoj 35-godišnjakinji.

 

Foto: pixabay.co

Foto: pixabay.co

 

Defile policije

 

- U četvrtak ujutru smo videli defile policije po zgradi. Razgovarali su sa svima, valjda kako bi stekli utisak o toj familiji. Nažalost, niko od nas ništa nije čuo, a kamoli naslutio da se iza tih vrata stana beba borila za život. Navodno se dete ugušilo i zaglavilo negde u krevetiću. Prvi je to video sinčić školarac koji je zvao nekog od odraslih. A majka se navodno vratila kući pripita. Gde su očevi te dece i šta je sa alimentacijom? Zar Centar za socijalni rad nije već ranije mogao da reaguje?

 

Životarenje toliko osoba u garsonjeri u kojoj se jedva okrenu tri odrasle osobe je presramotan. Znam, dom je pun ljubavi jer imaju divnog dedu, ali faktor majke u svemu je ključan. Ako je istina da je ostavila bebu samu i svojom nebrigom doprinela tragediji, onda je toj majci mesto u zatvoru - smatra druga komšinica, prenosi Jutarnji.hr.

 

U slučaju da se 35-godišnjakinji sudskim putem dokaže krivica, preti joj od tri do 15 godina zatvora.

 

Foto-ilustracija: pixabay.com

Foto-ilustracija: pixabay.com

 

Daljinac baner

 

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ivana

    25. april 2017 | 09:09

    Uvek me dusa zaboli i suze krenu nad ovakvom decijom sudbinom....Ovaj mili brat ce se ovoga secati dok je ziv, kako je svoju sestru pokusao da spasi...a i ta mala neduzna dusa sto se ugusila....Kolika samo tuga....

  • Mila

    25. april 2017 | 11:22

    Naravno da joj je mesto u zatvoru. Uz obaveznu sterilizaciju kao ko psa. Jer ne treba da vise ikada rodi ni jedno dete i da ih prepusti da ih deda cuva. Strasno!

  • rajko

    26. april 2017 | 00:40

    Tuga velika,ali tu bi trebao da odgovara i proizvodjac tih krevetica,sto znaci da nisu bezbedna,jer je to za bebe namestaj pravljen,on mora imati maksimalnu sigurnost i zastitu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA