Stigla ih ruka pravde: Tri hrvatska policajca ipak će služiti zatvorsku kaznu zbog mučenja srpskih vojnika 1992. godine

U postupku Lora 2, zamenik upravnika Vojno-istražnog centra Tonči Vrkić osuđen je na šest godina zatvora, a pripadnici 72. ratne vojne policije Ante Gudić i Anđelko Botić dobili su po četiri godine zatvora

  • 3

Županijski sud u Splitu izrekao je višegodišnje zatvorske kazne trojici bivših vojnih policajca za zločin nad ratnim zarobljenicima u slučaju Lora 2.

BOLESNO: Finski sajt prodaje "genocidne jakne" iz "srpskih zaliha" za manje od 20 evra!

U postupku Lora 2, zamenik upravnika Vojno-istražnog centra Tonči Vrkić osuđen je na šest godina zatvora, a pripadnici 72. ratne vojne policije Ante Gudić i Anđelko Botić dobili su po četiri godine zatvora, a u pitanju su nepravosnažne kazne, prenosi Hina.

Zajedno sa kaznama iz slučaja Lore 1- ratni zločin protiv civila, Tončiju Vrkiću dosuđeno je objedinjenih 10, a Anti Gudiću i Anđelku Botiću po osam godina zatvora.

S obzirom na to da su već pravosnažno osuđeni na zatvorske kazne u slučaju Lora 1, sudija im je izrekao jedinstvene kazne od deset i po osam godina zatvora.

Kako se navodi, u izdržavanje im je uračunato vreme provedeno u zatvoru na osnovu presude iz Lore 1, a budući da su odslužili kazne iz prvog slučaja, ostalo im je još oko dve godine zatvora.

Pravosnažnu presudu splitskog Županijskoga suda iz 2006. potvrdio je 2007. Vrhovni sud Hrvatske, a rok žalbe na današnju nepravosnažnu jedinstvenu kaznu je 15 dana.

Optuženi se, u slučaju "Lora 2", terete da su od marta do kraja leta 1992. godine psihički i fizički zlostavljali zarobljene pripadnike JNA i srpskih paravojnih jedinica.

Daljinac baner

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Wien

    25. april 2017 | 10:45

    Eto ...osudili su pjesake...sta je sada na redu ???...pa brate kralj i kraljica...pjesaci nisu radili nista sto kralj i kraljica nisu znali ...zar ne ???....to se zove komandna odgovornost...ona ista na koju se pozivaju i srpski heroji leze visegodisnje robije...ili se ta tkz komandna odgovornost odnosi samo na Srbe ?!?!?...eh Latini Latini...Rim vas a od rimskog prava ni slovceta...

  • istina

    25. april 2017 | 08:42

    Pravda stize al traje nikad ne pomisljajte da pravda nece stici i da se nepravda ne istrazuje sve je to vrlo tesko i traje nepravda se krije cuti tesko otvara usta kad oseti da se pita moras stati imati strpljenja ako je pratis ona ce pasti druge joj nema teska je ko godine pitanja pasce nepravda kad shvati da je okupirana kad tad moras rec kad si uzivao dok si gasio tu i bog pomaze zinuce za 50 god mucice ga u psihi kad tad gresimo ako kazemo neke strane istrazuju ratna zla neke ne nije tako svi istrazuju i zele da dostigne zlocinca kazna nikad nije kasno kad se sazna treba razumet da je tezak put stizanja do nje

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA