Evo kako da za 5 sekundi saznate u kom vam je statusu zdravstvena knjižica

Servis je dostupan na sajtu RFZO-a, pod naslovom "Proverite da li je vaša zdravstvena kartica proizvedena"

  • 19

Svi koji nisu dobili zdravstvenu knjižicu, a takvih nema malo, uz pomoć servisa koji se nalazi na sajtu Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje, mogu da provere status proizvodnje zdravstvenih kartica bez odlaska na šalter. Dovoljno je samo dva puta da kliknete da biste saznali da li je gotova.

Kada kod lekara odete sa overenom knjižicom, i to neko plaća: Evo koliko zaista košta "besplatno" lečenje

Ako vam je istekla zdravstvena knjižica, a i dalje niste podneli zahtev za novu, EVO ŠTA TREBA DA URADITE

Ovaj elektronski servis pruža mogućnost osiguranim licima da provere da li je njihova zdravstvena kartica gotova. Servis je dostupan na sajtu RFZO-a, pod naslovom "Proverite da li je vaša zdravstvena kartica proizvedena".

- Da bi osigurano lice dobilo povratnu informaciju o statusu proizvodnje zdravstvene kartice, potrebno je da unese svoj LBO broj i da klikne na dugme "Proveri". Primenom ovog servisa, sva osigurana lica će moći da se informišu o statusu proizvodnje njihove zdravstvene kartice bez potrebe odlaska na šalter Republičkog fonda - rekla je dr Verica Lazić v.d. direktora RFZO za "Telegraf".

Printskrin/Youtube/RFZO Printskrin/Youtube/RFZO

Zahvaljujući ovom servisu oni koji imaju pravo na osiguranje ne moraju da odlaze na šalter Republičkog fonda kako bi proverili da li je njihova zdravstvena kartica proizvedena.

Kada od servisa dobijete informaciju da je vaša knjižica gotova, treba da odete do matične filijale i preuzmete je, a ako ste prilikom prijave za izradu kartice platili 400 dinara da vam je dostave na kućnu adresu, treba samo da sačekate.

Daljinac baner

(S.V.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ja

    25. april 2017 | 18:44

    Rok za izradu ZK je 60 dana, moja se IZRADJUJE vise od 130 dana...cudna neka ZK...i ne zna se kada ce biti "IZRADJENA"...

  • Realan

    25. april 2017 | 21:14

    Mene vise zanima zasto od podnetog zahteva prodje 7 meseci i zdravstvena kartica nije uradjena. Zasto rok koji je sama drzava odredila je prekoracen za 4 meseca. Ko je odgovoran? Niko ! Ko ce biti kriv, opet mi ! Iskreno i jesmo krivi jer svi ti drzavni sluzbenici redovno dobijaju plate za svoj ne rad! Kada vise od 4 meseca prekorace rok koji su sami sebi odredili onda je to najbolji dokaz njihovog nerada i ne mara koji mi debelo placamo !

  • Zoran

    25. april 2017 | 18:42

    Pet sekundi za proveru,a ni posle pet meseci zdravstvena knjizica mi nije odstampana.A kad ce ne znamo?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA