Ivanka Tramp je izazvala smeh na ženskom samitu u Berlinu kad je pohvalila svog oca (FOTO) (VIDEO)

Na svom prvom zvaničnom putovanju u novoj ulozi, ona se pojavila na panelu o ekonomskom osnaživanju i preduzetništu žena

  • 0

Ćerka američkog predsednika Ivanka Tramp danas se, na ženskom samitu u Berlinu na kojem je učestvovala i nemačka kancelarka Angela Merkel, osetila prozvanom da brani stav svog oca prema ženama.

Misterija Ivankinih različitih očiju: Iza njenog pogleda krije se ono što ni Tramp još ne sme da prizna (FOTO)

Ćerka Donalda Trampa je, učestvujući na panelu G20 sa ženama liderima, izazvala smeh u publici kada je pohvalila "zalaganje svog oca" po pitanju žena i njegovu ulogu "vatrenog zagovornika pružanja podrške porodicama i omogućavanja njihovog razvoja", prenosi AFP.

Moderator panela, novinar koji se bavi finansijskim temama, iznenada ju je prekinuo rekavši da bi "imajući u vidu neke stavove prema ženama koje je njen otac javno izneo...mogli da se zapitamo da li je on zaista neko ko toliko radi na osnaživanju žena".

- Svakako sam čula kritike medija i to je nešto što se ponavlja. Ali, ja iz ličnog iskustva znam da hiljade žena koje su decenijama radile sa mojim ocem i za njega, dok je bio u privatnom sektoru, svedoče o njegovoj veri i čvrstom ubeđenju u potencijal žena i njihovu sposobnost da obavljaju posao kao i bilo koji muškarac - istakla je ona.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Ivanka Tramp je napomenula da uz to, kao ćerka, može da govori iz ličnog ugla, znajući da ju je otac ohrabrivao i omogućio joj da se razvija i napreduje.

- Odrasla sam u kući u kojoj nije bilo prepreka za ono što sam mogla da postignem, a nije bilo ni razlike između mene i moje braće - navela je ona.

Ivanka, bivša manekenka koja je pokrenula sopstvenu modnu liniju, radila je za kompaniju svog oca, a sada ima kabinet kao savetnik u Beloj kući.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Na svom prvom zvaničnom putovanju u novoj ulozi, ona se pojavila na panelu o ekonomskom osnaživanju i preduzetništu žena, sa visokim gostima među kojima su bile i direktorka Međunarodnog monetarnog fonda Kristin Lagard i holandska kraljica Maksima.

U međuvremenu, predsednik Donald Tramp napisao je na Tviteru da "se ponosi liderstvom svoje ćerke kad je reč o unapređenju uloge žena u ekonomiji", preneo je AP.

Pogledajte snimak od 13,50:

Daljinac baner

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA