≫ 

Teška pomorska nesreća u Hrvatskoj: Sudarili se brodovi, dvoje mrtvih, za 5 osoba se još uvek traga!

Pomorska nesreća dogodila se u trenutku dok je službeni brod LK Dubrovnik bio angažovan u akciji hitnog medicinskog transporta prema ostrvu Mljetu, javlja Hina, a prenose hrvatski mediji

  • 4

Dve osobe su poginule, za pet se traga nakon teške pomorske nesreće u Hrvatskoj u kojoj su se sudarili službeni brod Lučke kapetanije Dubrovnik i gumeni čamac.

Ministarstva mora, saobraćaja i infrastrukture je saopštilo da se službeni brod lučke kapetanije Dubrovnik "Danče" u utorak 25. aprila u 21.20 h sudario u Koločepskom kanalu s gumenim brodom nepoznate registracijske oznake na kojoj su bili ugostiteljski radnici hrvatskog državljanstva, ukupno devet osoba.

Pomorska nesreća dogodila se u trenutku dok je službeni brod LK Dubrovnik bio angažovan u akciji hitnog medicinskog transporta prema ostrvu Mljetu, javlja Hina, a prenose hrvatski mediji.

Na poziciji nesreće iz mora su spašene dve osobe s lakšim telesnim povredama, a dve pronađene osobe su mrtve. Za ostalih pet osoba intenzivno se traga. U potragu za nestalima uključena su tri broda LK Dubrovnik s lekarskom pratnjom, službeni policijski brod i motorni trajekt Hanibal Lucić.

Daljinac baner

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Cika Velja

    26. april 2017 | 07:58

    Ginu na putevima,ginu na vodenim putevima,jos najsigurnije vazdusnim putem,al ni to nije neka siguracija,a ovamo smo tehnoloski napredovali,al izgleda da evolutivno malo sporo ide!!!

  • livia

    26. april 2017 | 08:52

    Meni kao laiku nikad neće biti jasno, kako mogu dva broda da se sudare u onolikom moru a da se ne vide golim okom. Pa, moraju li da se prate koordinate od nekog tamo ludaka koji ih u isto vreme navodi jedan na drugoga? Ima li neki pomorac da se javi i objasni nama laicima navodjenje brodova?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA