≫ 

Šta je krio bivši Trampov savetnik: Od Rusa dobio 33.000 dolara, platili mu da na večeri sedi pored Putina?! (FOTO)

Flin je dobio više od 33.000 dolara za dolazak na gala-večeru koju je u decembru 2015. priredila mreža RT, na kojoj je sedeo za stolom sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom

  • 2

Majkl Flin, bivši savetnik američkog predsednika Donalda Trampa za nacionalnu sigurnost, u svom zahtevu za sigurnosnu akreditaciju početkom 2016. nije naveo da je primao novac od ruskih kompanija, rekao je u utorak parlamentarni zastupnik.

Prijatelj otkrio Trampovu tajnu: Dozvolio je Melaniji da zatrudni, ali samo pod jednim uslovom

Po rečima Džejsona Čafetsa, republikanskog zastupnika u Predstavničkom domu, čini se da je Flin prekršio zakon kada u svom zahtevu za produženje sigurnosne akreditacije početkom 2016. nije naveo da je primio novac od ruske televizijske mreže "Russia Today" (RT) bliske Kremlju.

Flin je dobio više od 33.000 dolara za dolazak na gala-večeru koju je u decembru 2015. priredila mreža RT, na kojoj je sedeo za stolom sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom.

Čafets, republikanski predsednik parlamentarne komisije za kontrolu rada vlade, istaknuo je da Flin nije imao potrebna odobrenja da bi učestvovao na toj večeri, te da u svom zahtevu za akreditaciju koju je podneo mesec dana posle, nije prijavio uplatu.

Flin ističe da ništa nije hteo da sakrije. Njegov advokat Robert Kelner dodaje da je bivši general obavestio vojnu obaveštajnu agenciju, čiji je bio upravnik, o svom putovanju u Rusiju i da je odgovorio na pitanja koja su mu bila postavljena u vezi s time.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Majkl Flin je takođe u avgustu 2015. primio 11.250 dolara od ruske aviokompanije Volga-Dnjepr i isto toliki iznos u oktobru iste godine od američke podružnice velike ruske kompanije za antivirusni program "Kaspersky Lab".

Vojni zvaničnik je postao jedan od bliskih savetnika kandidata Donalda Trampa tokom kampanje za predsedničke izbore 2016. godine.

Istraga parlamenta i FBI-ja bavi se eventualnim ruskim uplitanjem u predsedničku kampanju 2016. godine, a zatim i eventualnom saradnjom Trampovog okruženja i ruskih zvaničnika, što američki predsednik poriče.

Daljinac baner

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ДР

    26. april 2017 | 10:48

    Ови кретени за све имају ценовник!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA