Pokvario se bosanski voz plaćen 5,3 miliona evra!

Vozu koji su Železnice BiH kupile od hrvatske kompanije "Končar" otkazala dva od četiri motora

  • 1

Voz koji su Železnice BiH kupile od hrvatske kompanije "Končar" za 5,3 miliona evra, izgleda da se nije isplatio, pišu regionalni mediji.

Voz ne samo da je napravio haos u redovnom saobraćaju, već se nedavno i pokvario?! Otkazala su dva motora, od ukupno četiri, koliko je potrebno za normalno funkcionisanje.

Prošle nedelje, kada je saobraćao na relaciji Zenica - Sarajevo - Mostar, zbog njega su kasnili drugi putnički vozovi po dva i više sati.

Iz Uprave ŽFBiH, umesto Končara, na ovu relaciju planirali su da ubace vagone "talgo", koji su prošle sedmice bili na probi, a sve zbog toga da građani ne bi osetili nedostatak komfora, koji je najavljen uvođenjem Končara na ovim deonicama, koji je trebao preduzeću da donese određeni profit, pišu mediji.

Da voz još nije pripremljen za pruge u BiH, govori i podatak da se u njemu svakodnevno nalaze dva Končarova inžinjera koja konstantno nagledaju BiH mašinovođe i rad voza, pritom njihov aganžman nije nimalo jeftin.

Železničari kažu da je "na ovakav način "skuplja pita nego tepsija, " jer se uvođenje Končara u prvih deset dana pokazalo kao promašaj".

"Iz Zenice već danima putuju svega tri putnika. Nekad u Sarajevu uđe pet, deset putnika. To je totalno neisplativo. Uostalom, u vozu se nalaze dvojica mašinovođa, dva inžinjera Končara, radnici na osiguranju voza, stjuardese, konobari u baru. Znači, voz ima više članova osoblja nego putnika", kaže jedan železničar.

(I. M./Agencije)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Novak

    10. jul 2012 | 21:23

    Evo zore evo dana,evo braće muslimana...,cvijece mora kupovati Hrvatsku ribu...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA