Početak jedne lepe džez priče: Posetite Jazz Crawl festival u Beogradu, uživaćete u zvuku

Počelo je proleće, a s prolećem je vreme i za fenomenalne muzičke događaje. Ako želite da ugodite sebi, skoknite na džez festival, koji će vam ispuniti i uši i dušu. Uživajte

  • 1

Drugi po redu Jazz Crawl festival održaće se 30. aprila od 21 čas u dva beogradska kluba Džez Bašti i Berlineru u Savamali. Festival predstavlja i stimuliše lokalnu džez scenu, a jedinstven je po tome što podrazumeva kretanje publike od mesta do mesta dešavanja u toku večeri. Na linku OVDE možete da potvrdite svoj dolazak.

Kuriozitet drugog izdanja Jazz Crawl festivala je da će se osim publike kretati i izvođači, pa ukoliko se odlučite da ostanete u istom klubu slušaćete dve različite muzičke postavke. Izvođače će činiti probrana ekipa beogradskih džez muzičara srednje i mlađe generacije.

* KO ĆE SVE NASTUPITI

Od izvođača koji će nastupiti svakako treba spomenuti soliste Big Banda RTS Aleksandra Jaćimovića, Branka Markovića i Novaka Mijovića. Ova tri izuzetna muzičara su svojim muziciranjem doprineli da kulturna institucija Big Band Radio Televizije Srbije bude prepoznatljiva u regionu ali i širom sveta.

Nastupali su i snimali albume sa imenima poput Clark Terrya, Stjepka Guta, Duška Gojkovića,Benny Golsona i mnogih drugih koji su obeležili istoriju džez muzike.

Pored iskusnih solista Big Banda na bini ćete moći da gledate i slušate i mlade nade nove beogradske džez scene poput Luke Ignjatovića i Borisa Šainovića koji stoje iza projekta Schime Trio i koji su nedavno izdali svoj debitantski album Do You Really Wanna Play.

Album je jako lepo prihvaćen od strane mlađe publike, ali i kritike!

Multi instrumentalista Predrag Revišin, zapravo poznati beogradski kontrabasista koji je postao sjajan saksofonista i time preneo višedecenijsko iskustvo i poznavanje muzike na svoj drugi instrument, kao i pijanisti Milovan Paunović i Dragan Milovanović će biti u funkciji mosta koji povezuje tradicionalni i moderni koncept džez muziciranja muzičara različitih generacija i backgrounda.

U ovom zadatku će im pomoći mladi bubnjari Nikola Banović i Bogdan Đurđević.

Selektor i organizator Jazz Crawl Festivala je nezavisna grupa muzičara ,, Beogradski Džez Servis '' u saradnji sa pomenutim klubovima.

Jazz Crawl je prva od njihovih akcija popularizovanja džez kulture u Beogradu i Srbiji i oni najavljuju da je to samo početak njihove i naše džez priče.

Vidimo se 30 aprila u 21 sat na mestima - Berliner i Džez Bašta - Savamala.

Daljinac baner

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • EL...

    27. april 2017 | 12:20

    Nazalost nash polusvet ne zna da ceni KVALITET ... Akademski Muzichari nemaju preglede kao srpske majke i cajke ... !!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA