Maloletnici (17) maskirani, sa noževima, upadali u radnje i krali sve: Tražili ih mesecima!

Njih dvojica se sumnjiče da su preteći otimali novac u radnjama na području grada i Temerina

  • 2

Hapšenjem sedamnaestogodišnjaka i godinu dana starijeg mladića iz okoline Novog Sada, policija je rasvetlila seriju od 11 razbojništava u prethodnih nekoliko meseci, pišu Novosti.

Zemunac je mirno spavao, kada je čuo da neko razvaljuje vrata. Posle pet sekundi bio je brutalno prebijen

Njih dvojica se sumnjiče da su preteći otimali novac u radnjama na području grada i Temerina. Protiv obojice će biti podnete krivične prijave u redovnom postupku.

Ovaj tandem je maskirani i naoružan nožem dolazio do lakog plena. Dok je jedan od njih bio zadužen za osmatranje kada će radnica u prodavnici ostati sama, drugi je upadao sa nožem u ruci i praznio kasu. Usput su kupili i nešto vrednije robe sa rafova.

Početkom februara uhapšen je tridesetdevetogodišnjak koji je preteći pištoljem opljačkao Findomestik banku u centru grada i odneo više od 1,3 miliona dinara.

A mesec dana kasnije rasvetljeno i razbojništvo u menjačnici AMN u Petrovaradinu. Trojica maloletnika su preteći radnici bombom, pokušali da opljačkaju menjačnicu "Nađa 021", ali ih je policija stigla na vreme po prijavi prolaznika.

Kako pišu reč je najčešće o povratnicima, koji se vraćaju kriminalu i razbojništvima. To su uglavnom mlađe osobe, starosti između 20 i 35 godina. Pojedini vlasnici radnji i menjačnica bili su prisiljeni da pojačaju smene i uvedu video- nadzor u svoje prodavnice.

Daljinac baner

(Telegraf.rs/Večernje novosti)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA