≫ 

Crna Gora ne pristupa NATO-u da bi ratovala, već suprotno: Milo Đukanović o donošenju velike odluke na Cetinju

Govoreći sinoć na tribini uoči izbora u Herceg Novom i današnjeg zasedanja parlamenta na Cetinju, Ðukanović je govorio i o činjenici da se Crna Gora veoma stabilno i dinamično kreće prema svom cilju

  • 18

Crna Gora je nepovratno na putu evropskog kvaliteta života i svedočanstvo toga je ono što će se danas dogoditi na Cetinju, kada će Skupština izglasati pristupanje te države NATO savezu, poručio je lider vladajuće DPS i bivši premijer Milo Ðukanović.

Crnogorci brutalno odgovorili Putinu: Nismo mi protiv Rusa, Rusi vode rat protiv nas

- Mi ne pristupamo NATO da bi ratovali, nego suprotno. Kada su pokušavali da nas uvuku u rat sa čitavim svetom, kao 1999. godine, mi smo bili mudri i kazali da to nije naš rat i da se radi o privatnom ratu, radi očuvanja pozicija političkih struktura u Beogradu. Mi smo se suprostavili takvom zlokobnom intereseu. Rat nije naš interes. Mi želimo da usvajamo evropski sistem vrijednosti a evropske države čine okosnicu NATO - rekao je Ðukanović.

Govoreći sinoć na tribini uoči izbora u Herceg Novom i današnjeg zasedanja parlamenta na Cetinju, Ðukanović je govorio i o činjenici da se Crna Gora veoma stabilno i dinamično kreće prema svom cilju.

- Možemo biti zadovoljni jer smo jasno pokazali da ova generacija koja živi u Crnoj Gori ima jasnu viziju, a to je da preuzmemo kormilo naše budućnosti u naše ruke. To smo uradili vraćajući državnost Crnoj Gori, ali to samo po sebi nije dovoljno. Mi smo želeli nezavisnost da bismo usmerili pramac našeg broda ka evropskom cilju - rekao je.

Foto: Ministarstvo odbrane Crne Gore Foto: Ministarstvo odbrane Crne Gore

Ðukanović kaže da je Crna Gora napravila dovoljno dug korak da danas sa sigurnošću može da se kaže da se Crna Gora ne može vraćati natrag.

- Crna Gora je nepovratno na putu evropskog kvaliteta života i svedočanstvo toga je ono što će se dogoditi na Cetinju kada će Skupština izglasati pristupanje Crne Gore NATO savezu - naveo je bivši premijer, preneli su podgorički mediji.

Govoreći o crnogorskoj opoziciji, koja zahteva da se odluka o priključenju NATO donese na referendumu, delom će, kako je najavljeno, danas protestovati na Cetinju, Ðukanović je posebno podsetio da je o Demokratskom frontu, kako je rekao, gotovo sve rečeno u kampanji uoči parlamentarnih izbora.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

- Oni su izdali crnogorske interese. Nije bilo prljavije, podlije, beslkrupuloznije izdaje u ukupnoj istoriji Crne Gore, od ove. Što je najgore, oni su se time ponosili. Ranije su se izdajnici skrivali, znali da ostavljaju prljavi pečat svom potopmstvu kojeg će se teško oslobađati. Ovi su hrili u Moskvu, slikali se pred kamerama sa ljudima koji su nam kao ruski zvaničnici poručivali da ako Crna Gora ode putem zapadnih integracija da će biti destabilizovana i upropaštena - kazao je Ðukanović.

Istakao je da su pripremali teroristički napad, bratoubilački rat i zato je to, kako je rekao, najpodlija, najgora, najprizemnija izdaja koju je nekad neko polušao da napravi na štetu interesa CG. On se osvrnuo i na ostatak opozicije pitajući se gde je danas SDP.

Foto: Tanjug/AP, Foter/Flickr/lassi.kurkijarvi Foto: Tanjug/AP, Foter/Flickr/lassi.kurkijarvi

- Setimo se Krivokapićeve izjave uoči nikšćićkih izbora 2013. kad je kazao da je Pozitivna osedlani konj DF-a, a moje pitanje je ko danas sedla SDP? Kome danas ona služi? Četničkim vojvodama u CG koji ne žele da CG bude uopšte - rekao je predsednik DPS-a.

Ðukanović je podsetio da smo ovih dana fotografije velikih Crnogoraca iz SDP sa kokardama na glavi.

- Je li to simbol SDP-a i politika kojoj treba pokloniti poverenje? U ovakvoj konkurenciji, ni u Herceg Novom ni u Crnoj Gori ni nemamo ozbiljnu alternativu. Ova politika je napravila ozbiljan napredak u razvoju naše države, i ona će nastaviti da je razvija - kazao je on.

Daljinac baner

(Telegraf.rs/ Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Kure

    28. april 2017 | 12:11

    Milo ceka vas sudbina Makedonije!!!

  • sima

    28. april 2017 | 12:24

    Gospodine Đukanoviću, prvi put čujem da jedna zemlja pristupa vojnom savezu da ne bi ratovala? Pa zašto ona postoje HUMANITARNE ORGAIZACIJE, ako je mir osnovni cilj Crne Gore. Šta traže vaši vojnici u zemljama zahvaćenih ratom?

  • Kssjjsjejs

    28. april 2017 | 12:29

    Ovim potezom si postao FASISTA

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA