Provokacija: SAD odgovara na novu raketnu probu Severne Koreje?

Raketna proba je "vrsta provokacije" uoči izbora 9. maja u Južnoj Koreji

  • 12

Administracija američkog predsednika Donalda Trampa mogla bi da odgovori na novu raketnu probu Severne Koreje ubrzavanjem planova za nove američke sankcije protiv Pjongjanga, uključujući moguće mere protiv posebnih severnokorejskih i kineskih entiteta, izjavio je američki zvaničnik.

Da li to počinje RAT? Severna Koreja ispalila balističku raketu!

- Moguće je da se nešto ubrza -  rekao je zvaničnik Rojtersu i dodao da je raketna proba "vrsta provokacije" uoči izbora 9. maja u Južnoj Koreji.

Američki zvaničnik, koji je insistirao na anonimnosti, kazao je da bi Vašington lansiranje rakete mogao da smatra ozbiljnom prekretnicom, odnosno to bi moglo da izazove mnogo jaču američku reakciju.

Daljinac baner

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Jeretik

    29. april 2017 | 09:41

    Ne pratim ova zbivanja oko Kima redovno i nije mi jasno ,da li je S Koreja izvela raketnu probu iznad Kanzasa ili bese iznad Kolorada ?Ustvari nije ni bitno da li je iznad K ili K , slazem se da treba biti kaznjena , jer vrsiti probe hiljadama kilometara van svog dvorista i provocirati jednu mocnu vojnu silu je nedopustivo, tim pre sto je Amerika iako mocna vojna sila izuzetno miroljubiva. Zasto i Amerikanci ne posalju svoju vojsku na granice S.Koreje ( jeste da je hiljadama kilometara daleko ) , svet bi razumeo . Isprovocirana je na svom nebu a i do sada nije intervenisala nigde van svojih granica vodeci iskljucivo miroljubivu ,mirnodopsku politiku .Ne samo da Kim ne izvodi probe na svojoj teritoriji , on povrh svega i salje vojsku da ubija svuda po svetu i da rusi legalno izabrane vlade . Sta sa svojom osudom cekaju UN. Ustvari rekoh da ne pratim mozda i jesu osudile ekspanzionisticku , osvajacku i zlocinacku politiku Kima , koji pod plastom sirenja demokratije orgija po celom svetu . Kim zaista ugrozava svetski mir i treba kazniti,i njega i njegovu drzavu . Bolje njih pretvoriti u prah i pepeo nego li dozvoliti da ugrozavaju ceo svet . Zaista ne razumem , zasto je ceo svet nem pred Kimovim bezbrojnim i ociglednim krsenjem medjunarodnog prava ?

  • Zoki

    29. april 2017 | 13:24

    Koji klosari, svi smiju probe izvodit a Korea ne, gdje to ima na svijetu da se covjek nesmije naoruzavat i branit svoju zemlju od fasista.

  • Kinezofil

    29. april 2017 | 12:00

    Kina ce smiriti podivljalog Kima.Kina ima plan za razoruzavanje Severne Koreje.Amerika nema sta da trazi, osim da napadne pa da joj saveznici izgini u Japanu i Seulu.Jutros Kineska vojska posla ka granicama Severne Koreje.Izgleda da ce Kina kopneno uci u Pjongjang.Kina je cuvar svetskog mira.Zapamtite ovo.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA