Erdogan: Raku pretvoriti u groblje džihadista

Ankara želi da se pridruži operacijama koje predvodi SAD sa saveznicima

  • 8

Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan izjavio je danas da bi Turska i SAD mogle zajedničkim snagama da takozvanu prestonicu Islamske države - Raku u Siriji pretvore u "groblje" za džihadiste.

Vučić pozvao Erdogana u posetu Srbiji

- Velika Amerika, koalicija i Turska mogle bi zajedno da pretvore Raku u groblje džihadista. Oni će tražiti mesto gde da se sakriju - rekao je Erdogan.

On je to rekao uoči sastanka sa američkim predsednikom Donaldom Trampom, najavljenim za maj.

Turska je ranije ovog meseca objavila da je završila šestomesečnu operaciju "Eufratov štit" na severu Sirije, usmerenu protiv džihadista i kurdskih ekstremista.

Kako se navodi, Ankara želi da se pridruži operacijama koje predvodi SAD sa saveznicima, a čiji je cilj da se Raka očisti od pripadnika ID.

Daljinac baner

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mislim

    29. april 2017 | 21:24

    Gazi to Redzepe , ukaljali su nam vjeru laznim dzihadom .Niko ne smije ubijati u ime Allaha , Allah je onaj koji nam je dao zivot i Allah je onaj koji ce nam uzjet . Svako ko oduzme zivot drugom postavlja se na mjestu velikog Boga , tobe jarabi. Dzihad je da branis muslimane dje su ugrozeni ali ne protiv muslimana , ne protiv zena , ne da ih silujes , neee da ubijas djecu i ne da ubijas ljude daleko od muslimana. Kafir je to Redzepe .

  • seitan

    29. april 2017 | 16:43

    A gde mu je desni rog?

  • Рафа

    29. april 2017 | 15:35

    А шта то САДисти предводе..?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA