Održana osma Skrembušijada na obroncima planine Vidojevica

U Udruženju se nadaju da će manifestacija za koju godinu prerasti u nadaleko poznatu

  • 2

Na obroncima planine Vidojevica održana je 8. Skrembušijada, koja je ove godine okupila 60 lјubitelјa prirode. Manifestaciju koja je sve popularnija organizuje prokupačko Udruženje "Skrembuš-sremuš“ , a pored branja belog luka tokom dana prirpemaju se i jela, salate i poslastice od ove bilјke. Ono što je zanimlјivo je da se jedino u topličkom kraju sremuš naziva skrembuš.

Kako da se provedete za nula dinara u Beogradu: Ovo su svi besplatni događaji do kraja aprila!

Predsednik ovog udruženja Aleksandar Dramićanin kaže da je cilј povratak prirodi, očuvanje životne sredine, uživanje u lepoti okruženja.

- Povod nam je svakako bilјka koja je na ovim prostorima rasprostranjena, a koja je izuzetno lekovita. Ipak ovo je prilika da se i družimo, razmenimo recepte, izađemo iz grada i posvetimo prirodi. Ove godine sve kasni, te i skrembuš, kako se zove u topličkom kraju. Iako smo sa nestrplјenjem očekivali ovogodišnju manifestaciju,malo kasnimo zbog vremena- pojasnio je on.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

Pored branja skrembuša, manifestacija podrazumeva pripremanje jela od divlјeg belog luka. Kao specijaliteti pojavlјuju se proja i sir sa skrembušem, ali i više vrsta salata.

Na početku, pre osam godina grupa od šest lјubitelјa prirode pokrenula je akciju, a svake godine broj onih koji se uklјučuju je sve veći i veći.

U Udruženju se nadaju da će manifestacija za koju godinu prerasti u nadaleko poznatu.

Daljinac baner

(B.R)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA