UMRO PRAVI BRITANSKI KRALJ: Vozio viljuškar - a mogao da sedi na prestolu!

Majkl Hejstings je postao čuven kada su istoričari otkrili da je kralj Edvard IV bio nezakonito dete, te da je kruna trebalo da se nađe na glavi njegovog pretka Edvardovog mlađeg brata Džordža

  • 0

Australijski vozač viljuškara - za koga neki istoričari smatraju da je zakoniti kralj Engleske - umro je u 71. godini života, a da nije dočekao ispravljanje istorijske nepravde.

Majkl Hejstings postao je javna ličnost kada je jedan televizijski istraživač otkrio da je njegova porodica "zakinuta" za kraljevski presto u 15. veku.

Tim Kanala 4 otkrio je dokument koji sugeriše da je kralj Edvard IV bio nezakonito dete, pošto se njegov otac, Ričard od Jorka, borio protiv Francuza kod Pontuaza kada je Edvard začet, dok je njegova majka bila 200 kilometara daleko u Ruanu: navodno u zagrljaju istoriji nepoznatog engleskog strelca.

Ako je ovo tačno, kruna je trebalo da legne na glavu Edvardovog mlađeg brata Džordža - vojvode od Klarensa i Majklovog pretka.

Majkl je rođen u aristokratskoj porodici kao 14. erl of Luduna, ali se 1960. godine preselio u Australiju i nikada nije pokazao preterano interesovanje za celu priču niti je želeo da traži ono što mu po pravu pripada.

- Možda bi trebalo da Lizi (kraljici Elizabeti) pošaljem račun za rentu. Porodica stare živi u mom prokletom zamku već 500 godina - našalio se u jednom intervjuu.

Ni njegov sin Simon, sada 15. erl od Luduna, ne žuri da preuzme presto.

- Moraću da se pozabavim celom pričom - rekao je neposredno pre sahrane svoga oca.

(Telegraf.rs / Foto: Wikipedia)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA