Komercijalna banka ostaje državna?

U koalicionom sporazumu stranaka koje će činiti novu Vladu Srbije navedeno je, između ostalog, da je trajno opredeljenje države zadržavanje vlasništva u ovoj banci

  • 1

Trajno opredeljenje države je zadržavanje vlasništva u Komercijalnoj banci, piše u koalicionom sporazumu stranaka koje će činiti novu vladu.

Pored toga, navodi se da bi trebalo ukrupniti bankarski proces i kroz proces dokapitalizacije i pripajanja osnažiti Poštansku štedionicu.

Ukoliko se ukaže prilika i potreba, razmotrićemo i mogućnost akvizicije pojedinih banaka sa inostranim kapitalom, navele su stranke u sporazumu.

(Telegraf.rs / Izvor: B92)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Kostovic

    20. jul 2012 | 14:30

    Radim preko 10 godina u jednoj domaćoj banci i apsolutno ne bih imao ništa protiv da je preuzmu stranci pa dža ili bu. Najviše bi voleo da to bude neko sa Nemačkog govornog područja, jer mi je preko jego više od raznoraznih partijskih knjižica, tatinih sinova i brdsko-plemenkih veza i vezara 6-te Ličke, 7-me Krajiške, 8-Crnogorske...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA