SVAKA ČAST: Naš najpoznatiji Francuz organizuje letovanje za decu s Kosova

Gujon će u četvrtak održati predavanje na Pravnom fakultetu u Beogradu "Druagačiji pogled", jer kako kaže ima drugačiji pogled na Srbiju od ostalih Francuza

  • 3

Francuski humanitarac Arno Gujon, koji godinama pomaže Srbima na Kosmetu, kaže da trenutno radi na pripremanju letovanja za 42 dece iz srpskih enklava, da spremaju konvoj humanitarne pomoći koji će ovih dana krenuti na KiM, ali da radi i veliki projekat sa eparhijom Raško-prizrenskom za izgradnju farme za tov svinja kod Novog brda.

Oni nemaju nikakve veze sa Srbijom, a vole je i više od Srba: Za njih je ova zemlja dar od Boga, a evo šta nam poručuju

Govoreći o bezbednosti Srba na KiM on je rekao da je bezbednosna situacija bolja nego pre 13 godina, ali da i dalje ima dosta napada, napetosti, te da su u Metohiji u povratničkim selima ljudi na meti ekstremista kako bi pokazali drugima "nemojte da se vratite".

Da Ramuš Haradinaj nije pušten na slobodu, kako kaže, moglo je da dođe do incidenta, jer su mnogi ali i on, pretili ratom, pogromima.

Foto: Privatna arhiva Foto: Privatna arhiva

- To je opasno. Problem na Kosovu nije samo ekonomska situacija. Mnogi kažu i u centralnoj Srbiji Srbi teško žive. To je tačno, ali kada u centralnoj Srbiji izgradite kuću znate da će ona tu sigurno biti narednih 50 godina, ali kada izgradite kuću na KiM stalno ste u strahu da će je neko zapaliti, da ćete morati da je napustite - rekao je Gujon gostujući na TV Pink.

Gujon će u četvrtak održati predavanje na Pravnom fakultetu u Beogradu "Druagačiji pogled", jer kako kaže ima drugačiji pogled na Srbiju od ostalih Francuza, ali i često drugačiji pogled od mnogih Srba.

Daljinac baner

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Aleksandar

    1. maj 2017 | 12:40

    Više radi za ljude na Kosovu nego država....

  • Kuduz

    1. maj 2017 | 12:34

    Koliko je puno taj covek uradio za ljude na Kosovu svaka mu cast. Postideo je mnoge Srbe koji znaju samo za pakost I zlobu i to naravno daleko od Kosova.

  • Ja

    1. maj 2017 | 14:59

    Svaka cast na svemu i veliko HVALA !

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA