Epilog današnjih sukoba u Parizu: Povređeno šest policajaca, dvojica zadobila teške opekotine

Na snimcima se vidi policija kako okružuje demonstrante sa kapuljačama i nastoji da ih izoluje od ostatka mase u blizini Bastilje

  • 0

U sukobima demonstranata i policije u Parizu tokom današnjeg tradicionalnog prvomajskog protesta povređeno je najmanje šest policajaca, od kojih su dvojica zadobila teške opekotine.

RAT U PARIZU: Suzavac, dimne bombe, s jedne strane narod, a s druge policija! (FOTO) (VIDEO)

Policija je ispalila suzavac na grupu mlađih demonstranata sa kapuljačama koji su molotovljevim koktelima zasuli pripadnike bezbednosnih snaga.

Kako prenosi AFP, jednog policajca je zahvatio plamen i zadobio je ozbiljne opekotine.

Ministar unutrašnjih poslova Matijas Fekl osudio je nasilje i rekao da je jedan policajac zadobio teške opekotine na ruci, a drugi na licu.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Reagujući na scene nasilja, predsednički kandidat krajnje desnice Marin le Pen je na Tviteru objavila: "To je zbrka kakvu ja ne želim više da vidim na našim ulicama".

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Godišnji marš povodom radničkim prava ove godine je uključio pozive da se desničarskoj kandidatkinji Marin le Pen onemogući da pobedi u drugom krugu predsedničkih izbora u nedelju, javlja AP.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Na snimcima se vidi policija kako okružuje demonstrante sa kapuljačama i nastoji da ih izoluje od ostatka mase u blizini Bastilje.

Daljinac baner

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA