I deca sa smetnjama u razvoju na listi čekanja za vrtić: Lutrijom će se dobijati mesta

Za nesmetano funkcionisanje dnevnog boravka "Neven" iz budžeta Pančeva izdvojeno je nešto više od 17 miliona dinara u 2016. godini

  • 0

I deca sa smetnjama u razvoju naći će se na listi čekanja za mesto u pančevačkom vrtiću, nakon što je odlučeno da će se mesta za ostalu decu odrediti lutrijom.

Lični pratilac od sada i za problematičnu decu?

Škola za osnovno i srednje obrazovanje "Mara Mandić" pruža usluge dnevnog boravka u objektu "Neven" što se finansira iz budžeta Grada Pančeva. Gradsko veće usvojilo je izveštaj o realizaciji ove usluge, a prošle godine u "Nevenu" su radile tri grupe sa ukupno 44 korisnika.

Vaspitna grupa dece od 3 do 6 godine sa smetnjama u razvoju i autizmom sa 15 korisnika, vaspitna grupa mladih i odraslih sa teškim telesnim oštećenjima sa 6 korisnika i vaspitna grupa odraslih umereno mentalno ometenih lica starijih od 18 godina sa 23 korisnika.

Za nesmetano funkcionisanje dnevnog boravka "Neven" iz budžeta Pančeva izdvojeno je nešto više od 17 miliona dinara u 2016. godini. Pored plata za 11 zaposlenih, tu su i troškovi ishrane, organizovanog prevoz, usluge po ugovoru kao i materijalni troškovi.

Kako prenose lokalni mediji, na sednici Gradskog veća čulo se i kako već dve godine postoji lista čekanja za prijem u dnevni boravak "Neven".

Za još jedno goruće pitanje u pančevačkim vrtićima, gde je na nivou grada prijavljeno više dece predškolskog uzrasta nego što ima mesta u ustanovama, pre nekoliko dana je doneta odluka. Kao i 2015., i ove godine će se deca koja će se upisati u vrtiće odrediti lutrijom.

Daljinac baner

(Telegraf.rs/013info.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA