Pacov uhapšen tokom odsustva iz zatvora

Organizator požarevačke kriminalne grupe Mlađan Mićić, koji izdržava kaznu u zatvoru Zabela, krio je na više lokacija ukupno 20 komada automatskih pušaka tipa "hekler" i pumparica

  • 1

Mlađan Mičić Pacov iz Smoljinca, nekadašnji saradnik zemunskog klana, uhapšen je u akciji Službe za borbu protiv organizovanog kriminala MUP-a Srbije, nakon što je pobegao tokom produženog vikend-odsustva iz Kazneno-popravnog zavoda "Zabela".

On u ovom zatvoru izdržava kaznu od 12 godina, na koju je osuđen u novembru 2005. godine, zbog preprodaje droge i posedovanja oružja.

Prilikom hapšenja kod njega je pronađen arsenal od 20 komada oružja različitog kalibra i plastični eksploziv.

- Potraga za Mićićem počela je kada je ustanovljeno da se nije vratio u zatvor sa odsustva koje mu je odobreno radi posete porodici. Iako je pokušao da se sakrije, to mu nije uspelo, jer je ubrzo lociran i uhvaćen – saznaje Telegraf.rs iz istrage.

Sada sledi saslušanje Mićića, kako bi se otkrilo gde je i preko koga nabavio ovo oružje i za koje namene je planirao da ga upotrebi.

Mićić je uhapšen u martu 2003. godine, u akciji "Sablja", u svom rodnom selu Smoljinac, kao vođa "požarevačke kriminalne grupe". 

Sa njim su tada uhapšeni i ostali članovi grupe: Saša Stojković zvani Fuksa, Radovanče Miljković zvani Ranac, Mladen Pavlović, Dejan Živanović zvani Jumba, Jovica Janković i Radostan Živković.

Prilikom pretresa njihovih kuća i stanova, policija je pronašla veću količinu ilegalnog oružja, municiju različitog kalibra, uređaje za noćno osmatranje, više pari registarskih tablica i nekoliko luksuznih automobila.

Ova grupa je u novembru 2005. godine osuđena na ukupno 40 godina zatvora, od kojih je Mićiću "pripalo" 12 godina, koje je izdržavao u "Zabeli".

Kako nezvanično saznajemo, on je poslednjih meseci imao status "slobodnjaka", koji se dodeljuje primernim osuđenicima kojima je isteklo dve trećine kazne.

(D. K. / Foto: D. K. / Kurir)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • hercegov grad

    12. jul 2012 | 09:09

    kad slusate izvestaj ovog novinara,vidite da tu nesta ne stima.Zamislite ovu osobu da ima status slobodnjaka,a kad je hapsen vazio je za izuzetno opasnog kriminalca.Samim tim sto je dobio toliko malo kazne i slobodan status govori o tome da je odruko nekoga iz svoje okoline,ali to nije razlog da ga drustvo pusta na slobodne vikende i gradjane dovodi u opasnost.Oko svega ovoga treba tu zagrebati malo dublje i videce se da je jos bilo placenih drzavnih sluzbenika koji su mu omogucili te tretmane i slobodne vikende.Dok god takvi u sistemu uprave izvrsenja postoje,beskorisna je mera zatvora kao vaspitnog delovanja.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA