≫ 

Tuga kod Zrenjanina, fotke skroz izgorele kuće: U stravičnom požaru izgubili su sve što su imali! (FOTO)

Kompletno domaćinstvo izgorelo je za manje od pola sata kada je nesretni čovek i gazda Žolt Haladi (40) pokušao da ugasi plamen koji je buknuo u kući dok je njihovo troje maloletne dece spavalo u susednoj sobi

  • 3

Petočlana porodica Haladi iz Mihajlova kraj Zrenjanina juče je u stravičnom požaru izgubila krov nad glavom, kada je vatrena stihija odnela sve što je porodica mukotrpnim radom godinama sticala.

Paleći smeće izazvao požar, pa uništio 59 KUĆA U SELU!

Čuli su njihove jauke dok su goreli, ali nisu mogli da im pomognu: Jeziva svedočenja ratara o smrti majke i sina

U Mihajlovu u Ulici Petefi Šandora tuga i neverica među članovima porodice Haladi, komšijama i prijateljima. Kompletno domaćinstvo izgorelo je za manje od pola sata kada je nesretni čovek i gazda Žolt Haladi (40) pokušao da ugasi plamen koji je buknuo u kući dok je njihovo troje maloletne dece spavalo u susednoj sobi:

- Sve se odigralo u trenu, juče oko 7 sati ujutru, svi smo bili u kući, deca su spavala a supruga Žužana i ja smo ustali spremajući se da proslavimo prvomajski praznik. Osetio sam najpre dim i pokušavao da saznam odakle dolazi, kada sam otišao do kuhinje već je prostorija bila puna dima, brže bolje sam otišao po vodu kako bih ugasio vatru koja je već počela da bukti u jednom delu kuhinje - priča nam očajni Žolt.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

U tom trenu bilo je najvažnije spasiti decu, kaže nesrećni čovek:

- Pozvao sam suprugu da što pre izvede decu napolje jer se vatra munjevitom brzinom širila, kada sam video da ne mogu ništa da učinim izašao sam iz kuće i posmatrao stravičnu scenu.Vatra je sve odnela, pokućstvo, nameštaj, lične stvari, dečije stvari - priča nam Žolt.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

Ubrzo je stigla i Vatrogasna ekipa koja je pokušala da sanira požar, ali nažalost bilo je prekasno, kompletno domaćinstvo koje se sastojalo od kuhinje, kupatila i još nekoliko prostorija potpuno je izgorelo.Kako se pretpostavlja uzrok požara su bile neispravne instalacije.

- Porodica Haladi važi za vrednu i dobru familiju,najtragičnije je zbog troje maloletne dece koja su ostala bez krova nad glavom-kažu nam komšije.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

Prva komšinica Izabela Kiš,putem društvenih mreža poslala je poruku svim ljudima dobre volje da se odazovu apelu i pomognu unesrećenoj porodici:

- Za sat vremena naše komšije su ostale bez krova nad glavom, spašeno je svega par sitnica, potrebna nam je svaka pomoć. Molimo ljude dobre volje da razmisle kako mogu da pomognu, svaka sitnica znači.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

Nedugo nakon nesreće veliki broj meštana sela Mihajlovo pritekao je porodici u pomoć.Ostaci izgorele kuće polako se rasčišćavaju sa mesta nesreće. Komšije , rodbina i prijatelji ganuti ovim događajem dolaze u velikom broju kako bi pomogli porodici Haladi.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

Svaki vid pomoći je potreban, građevinski material, odeća, obuća, hrana. Porodica Haladi za sada je smeštena kod Žotijeve sestre u Mihajlovu na privremenom boravku. Troje maloletne dece, najstariji petnaestogodišnji dečak, mlađa sestrica od osam godina i najmlađi sin šestogodišnji dečak ostali su bez ličnih stvari, garderobe, obuće i školskog pribora. Žolt Haladi zaposlen je u preduzeću Drekslmajer, dok je supruga Žuža na privremenom radu.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

Porodici Haladi moguće je donirati konzerviranu hranu,odeću i obuću, sredstva za ličnu higijenu koja se može doneti u prostorije Crvenog krsta Zrenjanin, u Ulici Zmaj Jovinoj 1a, od 7 do 10, i od 13 do 15 časova, svakog dana, počev od danas.

Daljinac baner

(Dragana Ivanić)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Marijana Bakov

    2. maj 2017 | 18:05

    Dajte broj racuna,pa ko koliko moze uplatice.Tuga Boze dragi.

  • čarls bronson

    2. maj 2017 | 23:41

    Nepažnja, verovatno. Nadam se da je na vreme osigurao kuću, pa će od toga novca sagraditi novu, možda i lepšu i bolju. Naravno do tada treba uplaćivati za prvu pomoć.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA