≫ 

Nišlije mesecima u strahu od napada maloletnih Roma: Konačno dolijao organizator pljački

Sve je počelo pre desetak godina na krivini na kojoj maloletni Romi uzrasta do 14 godina po različitim scenarijima pljačkaju vozače

  • 11

Posle opsežne akcije niške policije, pre dva dana u Nišu je uhapšen 19-godišnji mladić zbog sumnje da je organizovao grupu maloletnika romske nacionalnosti da pljačkaju prolaznike mesecima.

Jedan od srpskih žestokih momaka pronađen mrtav u svojoj kući: Izvršio samoubistvo pištoljem

Oko 200 Nišlija iz naselja Stočni trg i vlasnici 17 firmi koje rade u tom delu Niša, potpisali su peticiju tražeći pomoć i stalnu policijsku zaštitu.

Oni su, putujući ka obližnjem prigradskom naselju Medoševcu, morali jedinim putem kroz najveću romsku mahalu u Nišu.

Grupa maloletnika je u tom naselju pretukla policajca i troje dece povredila, zbog čega roditelji koji žive u tom delu Niša potpisuju ovih dana peticiju i traže pomoć.

- Sva deca iz kraja ne mogu da žive kao deca iz drugih delova Niša. Mi ih vodimo u školu, čekamo, vodimo na treninge, nama je potreban normalan život - kaže majka pretučenog deteta.

Žiteljka naselja Stočni trg, koja je tu odrasla, kaže da nikada nisu imali problema sa decom i odraslima romske populacije.

- Bili smo kao jedan, ali kada je počelo doseljavanje i raseljavanje sa strane, počeli su problemi", dodaje žiteljka Stočnog trga.

Sve je počelo pre desetak godina na krivini na kojoj maloletni Romi uzrasta do 14 godina po različitim scenarijima pljačkaju vozače. Na asfaltu su kopali rupe da bi vozači usporavali vožnju.

Potom su se najmlađi bacali pred vozilo glumeći da su povređeni, dok su istovremeno stariji sa zadnjeg sedišta automobila ili dostavnih vozila uzimali sve što im se nađe pod rukom.

Rupe su pre nekoliko dana ponovo asfaltirane, a danju je tu i policijska patrola. Na raskrsnici će biti postavljen i video-nadzor.

U Višem javnom tužilaštvu u Nišu kažu da očekuju da im iz policije stignu krivične prijave protiv maloletnika romske nacionalnosti, koji su uglavnom iz hraniteljskih porodica.

Daljinac baner

(Telegraf.rs/RTS)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Blanka

    3. maj 2017 | 08:08

    Oni su problem u celoj Srbiji ! Ozbiljan problem.

  • dziber iz beograd

    3. maj 2017 | 11:28

    Romi godinama maktretiraju srbe, a u socijalno ne moze da se dodje na red od njih.

  • Luna

    4. maj 2017 | 19:09

    Na kraju ulice sefmi juli, na raskrsnici na semaforu, ne smemo proci od cigana koji nam bacaju vodu na sofersajbne i na silu peru automobile. Policije nigde. Na kraju cemo poceti da ih gazimo kad vec drzava ne preduzima nista.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA