≫ 

Sve će moći da vide jednim klikom: Primanja, status i stanje na računu - nema bežanja od obaveznih plaćanja!

Umrežavaju se sudovi, tužilaštva, MUP, notari, beležnici, NBS, socijalno osiguranje, što skraćuje trajanje sudskih postupaka za tri do šest meseci

  • 5

Nesavesni roditelji više neće moći da varaju sud da nemaju stalne prihode i da ne mogu da plaćaju alimentaciju. Jednim klikom sudija će moći da vidi da li je roditelj prijavljen na obavezno socijalno osiguranje, od kada, kod kog poslodavca i drugo, pišu Večernje novosti.

Država će vam slati SMS poruke: Ono što će pisati u njima olakšaće vam život!

To će ubrzati sudske postupke i doprineti efikasnijem ostvarivanju prava na alimentaciju.

Ministarstvo pravde potpisaće, naime, ovih dana sporazum sa Centralnim registrom obaveznog socijalnog osiguranja u okviru projekta "Sistem za razmenu podataka".

Ideja je da se omogući razmena podataka između različitih institucija: sudova, tužilaštava, zatvora, izvršitelja i beležnika, ali i MUP, NBS, Ministarstva državne uprave, APR...

- To će omogućiti znatno skraćenje postupanja sudova, tužilaštava, izvrštelja i beležnika, jer će iz upotrebe biti izbačeni dopisi kao način komunukacije.

Informacije će se dobijati trenutnim uvidom u podatke od značaja za vođenje postupka - kažu u Ministarstvu pravde.

Sudije će moći da vide i na kojoj adresi je prijavljen tuženi ili na kojoj adresi se nalazi preduzeće u kojem je zaposlen. Time će se preduprediti situacije u kojima su građani izbegavali uručenje sudskih poziva ili tužbi.

Ovo skraćuje trajanje sudskih postupaka za tri do šest meseci.

Sudije i izvršitelji će i u postupcima izvršenja moći jednim klikom da vide da li dužnik ima račune u banci, da li su oni aktivni ili su u blokadi, da li ima motorno vozilo registrovano na sebe...

Sudije i notari će u postupcima raspravljanja zaostavštine moći da izvrše uvid u matične knjige rođenih, venčanih i umrlih, čime će se onemogućiti izbegavanje navođenja zakonskih naslednika.

Daljinac baner

(Telegraf.rs/Večernje novosti)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Što ja?

    3. maj 2017 | 08:07

    Neka to isto urade i sa ostalim papirima a ne da nas šalju od šaltera na šalter po nekoliko puta!!!

  • Dragan

    3. maj 2017 | 08:54

    To ce opet po sirotinji

  • BOKI

    3. maj 2017 | 07:59

    Videce da je neko prijavljen na minimalac, a ima platu 700-800 evra

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA