≫ 

Traže doživotnu robiju za teška ubistva u Srbiji, a evo i koja! (ANKETA)

Predlog je stigao iz Fondacije "Tijana Jurić"

  • 6

Iz Fondacije "Tijana Jurić" podnet je predlog za izmenu krivičnog zakonika za dela teškog ubistva.

Fondacija Tijana Jurić: Izmenama zakona i javnim registrom pedofila direktno do veće bezbednosti dece!

Oni će predsednici Skupštine Srbije da predlože uvođenje kazne doživotnog zatvora za ubistvo i silovanje deteta do 14 godina, maloletnog lica do 18 godina i trudne žene.

Pravna zastupnica fondacije Maja Atanasković naglasila je da predlog izmene krivičnog zakonika za delo teškog ubistva podrazumeva da se pored zatvorskog minimuma od 10 godina predvidi i mogućnost uvođenja kazne doživotnog zatvora.

Posebno za ubistvo deteta i trudne žene, za ubistvo maloletnog lica na svirep i podmukao način i za silovanje i obljubu nad nemoćnom licem ili detetom.

Daljinac baner

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Boki

    3. maj 2017 | 18:57

    Absolutno podrzavam predlog ! Zivim u Holandiji 30 godina i ovde je dozivotan zatvor zaista DOZIVOTAN ! Nema opcije pomilovaja za zveri u ljudskom obliku. Takav zakon mora da se donese i u Srbiji. Ako Holandija sa svim medjunarodnim sudovima na svojoj teritoriji to moze i sme da uradi zasto to Srbija ne bi mogla ? Zveri treba izolovati od drustava i to ZAUVEK !!!

  • Dana

    3. maj 2017 | 18:47

    Ma kakva dozivotna, za takve treba uvesti smrtnu kaznu !

  • Zora

    3. maj 2017 | 18:27

    Ma da,da ih hranimo godinama od nasih plata i penzija! Obesiti na sred trga i gotovo. Silovati,ubiti dete ili trudnu zenu! Pa takav stvor nije za zivot.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA