Delta: Banke da zamrznu potraživanja od građana i privrede

Bankarski sistem trebalo bi da uloži napor i stvori povoljniji ambijent za kompanije, smatra potpredsednica "Delta holdinga"

  • 3

Potpredsednica "Delta holdinga" Jelena Krstović ocenila je da se period pregovora o formiranju Vlade Srbije odužio što se loše odrazilo na ekonomsku situaciju u zemlji.

- Malo je vremena, a mnogo toga trebalo bi da se uradi kako bi popravili situaciju u privredi. Očekujemo da će koalicioni partneri početi brzo da realizuju ekonomske teme kako bi se stvorio privredni ambijent u kome će kompanije moći da rade - rekla je Krstović.

Krstović je istakla da su stabilizacija i stabilnost deviznog kursa, kao i stvaranje povoljnijeg i sigurnijeg ambijenta za poslovanje malih i srednjih preduzeća, neke od hitnih mera koje će nova vlada morati da preduzme.

Bankarski sistem trebalo bi da uloži napor i stvori povoljniji ambijent za kompanije i da banke na dve godine zamrznu potraživanja prema pravnim i fizičkim licima kako bi mogli da nastave poslovanje, rekla je ona.

Krstović smatra da je neophodan kompletan zaokret, da se umesto štednje podstiče potrošnja koja, kako je rekla, generiše mogućnost privrednog razvoja.

- Trebalo bi povećati prosečnu platu građana i stvoriti ambijent gde bi potrošnja podržala sve privredne grane i pokrenula točak koji bi Srbiju izveo iz ekonomske krize - objasnila je Krstović.

Ona je dodala da je neophodno investirati u privredu kako bi vremenom višak zaposlenih u javnoj administraciji prešao u realni sektor.

(Telegraf.rs / Izvor: Blic)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • vilja

    12. jul 2012 | 09:35

    pa u pravu je bez obzira na sve. kakva stednja u zemlji sa 25 posto nezaposlenih. moraju da podstaknu potrosnju kako znaju i umeju.

  • linoleum

    12. jul 2012 | 11:37

    lepo kaze zena. sto bi samo obican svet i privrednici podneli teret krize dok se banke samo goje. nek i oni podnesu deo krize.

  • Dragan

    12. jul 2012 | 10:26

    pazi pazi ko se javlja Delta holding...od cega plate??? pa sto Delta ne bi dala jedno 5 ili 6 miliardi evra zar ne?? pa oni su nas pokrali...I njihove banke

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA