≫ 

Grad rasturio Ljuboviju i Kraljevo, pljusak u Beogradu (VIDEO)

Prema rečima predsednika Opštine Ljubovija Milovana Kovačevića, šteta na malinjacima i drugim zasadima voća je potpuna, a oko 70 odsto stanovništva je posle snega i grada ostalo bez jedinog izvora primanja

  • 23

Grad veličine jajeta pogodio je opštinu Ljubovija i uništio sve zasade voća koji su već bili oštećeni snegom koji je pao početkom aprila. Milosrdan nije bio ni u Kraljevu, kao ni u Krupnju.

Srbiju od grada čuva 2.700 strelaca s platom od 4.000 dinara!

Jako nevreme praćeno jakom kišom i gradom zahvatilo je u popodnevnim satima i nekoliko sela u studeničkom kraju, javlja RTS.

Prema rečima predsednika Opštine Ljubovija Milovana Kovačevića, šteta na malinjacima i drugim zasadima voća je potpuna, a oko 70 odsto stanovništva je posle snega i grada ostalo bez jedinog izvora primanja. Dodaje i da su reagovale sve protivgradne stanice, njih ukupno 18, ali da sedam raketa po stanici nije bilo dovoljno da se rasteraju gradonosni oblaci.

Jako nevreme praćeno jakom kišom i gradom zahvatilo je u popodnevnim satima i nekoliko sela u studeničkom kraju. Grad veličine zrna pasulja padao je desetak minuta i napravio veliku štetu.

Prema rečima meštana, protivgradna zaštita nije dejstvovala, pa su poljoprivredni proizvođači a pre svega malinari iz ovog kraja zabrinuti jer se pljuskovi i pojava grada očekuju i narednih dana.

I u Beogradu je posle 20 sati počeo jak pljusak praćen grmljavinom. U Bačkoj, Sremu, zapadnoj Srbiji i jugozapadnoj Srbiji proglašen je narandžasti meteo-alarm.

- Vreme je opasno, prognozirane su opasne vremenske pojave, a takvog su intenziteta da mogu prouzrokovati materijalnu štetu i biti opasne po ljude i životinje. Treba biti vrlo obazriv, svestan rizika i redovno informisan o detaljima očekivanih meteoroloških uslova. Pratiti savete koje daju nadležne državne službe -navodi se u objašnjenju narandžastog meteo-alarma.

Foto: Profimedia Foto: Profimedia

U ostalim delovima Srbije prognozirano je vreme koje potencijalno može biti opasno. Za Banat, Beograd i Pomoravlje je prognozirana kiša sa grmljavinom.

Republički hidrometeorološki zavod upozorio je ranije da je na teritoriji Srbije na snazi žuti i narandžasti meteo-alarm.

Grad je tukao i u Krupnju. Pogledajte kako je to izgledalo:

Daljinac baner

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Milina

    3. maj 2017 | 22:19

    Ovo sto se desava u okolnim selima Ljubovije kao i samog grada je gore od goreg.Dusa me boli za casnim i vrednim seljacima.Sama pomisao da ti casni i vredni ljudi nece imati nikakvih prihoda ili dopunu vec postojeceg,tera suze na oci.

  • Marijana Bakov

    4. maj 2017 | 00:38

    Boze,boze kakav smo narod,na tudju muku likijete bezobraznici jedni.Te maline su neciji ceo zivot, od toga hrane porodicu.

  • ana

    3. maj 2017 | 23:34

    valjda neke rakete sluze da rasteraju te oblake. skuplja mera nego dara.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA