TUGA NEMOĆI: Posle mraza koji je uništio rod, grad veličine pasulja dokrajčio malinjake u Ljuboviji

Grad veličine zrna pasulja padao je desetak minuta i u studeničkom kraju i napravio veliku štetu

  • 4

U opštini Ljubovija u sredu je pao grad veličine jajeta koji je uništio malinjake i sve druge zasade voća, a snažno nevreme praćeno gradom je u popodnevnim satima pogodilo i nekoliko sela u studeničkom kraju.

Racija u Ljuboviji: Pronašli puške i municiju

Deda Mijo (95) iz Ljubovije je proslavio 95. rođendan: Ove 3 stvari radi svaki dan, tvrdi da je to tajna dugovečnosti

- Šteta na malinjacima i drugim zasadima voća je potpuna, a oko 70 odsto stanovništva je posle snega i grada ostalo bez jedinog izvora primanja, rekao je predsednik Opštine Ljubovija Milovan Kovačević - prenosi RTS.

Dodaje i da su reagovale sve protivgradne stanice, njih ukupno 18, ali da sedam raketa po stanici nije bilo dovoljno da se rasteraju gradonosni oblaci.

Grad veličine zrna pasulja padao je desetak minuta i u studeničkom kraju i napravio veliku štetu.

Protivgradna zaštita nije dejstvovala, pa su poljoprivredni proizvođači a pre svega malinari iz ovog kraja zabrinuti jer se pljuskovi i pojava grada očekuju i narednih dana, navode meštani.

Daljinac baner

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Niko

    4. maj 2017 | 12:29

    Jel su osigurali?nisu nego ce drzava to da plati ;-)

  • Realan

    5. maj 2017 | 17:25

    Obican gradjanin na kraju sve to plati... Svi hoce prihod bez ulaganja. Prvo malinari berace izrabljuju i tretiraju kao robove, oni nece ni radnu snagu da plate a kamoli da stave protivgradne mreze, o ceni maline da ne pricamo. Kada ne mogu da dobiju cenu koju su sami zacrtali onda blokiraju puteve.... Drzava zbog svog nemara stalno odvaja neke pare za sanaciju stere i opet obican gradjanin bude uskracen zbog toga. Proslo 3 godine od poplava, nasipa nigde a poplave idalje prete posle svake ozbiljnije kise. Nemaju para za strelce ni za rakete! Umesto da to radi MUP-u koji radi 24h ima logistiku i resurse da na vreme stignu do raketnih stanica i da dejstvuju, oni to daju nekim paorima koji sa svoje njive treba da dodje za 15 minuta na polozaj i da dejstvuje. Zbog toga sto vecina njih ne stigne onda bude ne vreme. Oni i koji stignu nemaju dovoljno raketa jer drzava stedi. Bolje da to prepuste MUP-u !

  • Kosovka

    5. maj 2017 | 08:08

    Zalosno ....

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA